Odlučeno: Sutra se raspušta Skupština! Dačić - Bila mi je čast!

14.02.2022

17:21

0

Vlada je danas iznela ovaj predlog, a čekala se odluka predsednika

Odlučeno: Sutra se raspušta Skupština! Dačić - Bila mi je čast!
Ivica Dačić - Copyright AP Photo/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava, ukazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.

Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu, rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji”, rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Obraćanje je završio rečima: Živela Srbija!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike