Oslobodio Haradinaja, osudio Šešelja, među njegovim klijentima i Asanž

11.11.2020

19:36 >> 14:32

0

Angažovani branilac jednog od čelnika OVK Kadrija Veseljija, je britanski advokat Ben Emerson, koji je zastupao nekoliko sadašnjih i bivših šefova država

Oslobodio Haradinaja, osudio Šešelja, među njegovim klijentima i Asanž
Copyright Ben Emerson/Foto: Profimedia

Angažovani branilac jednog od čelnika OVK Kadrija Veseljija, je britanski advokat Ben Emerson, koji je zastupao nekoliko sadašnjih i bivših šefova država i drugih političkih ličnosti, među kojima je i Ramuš Haradinaj.

On je Veseljijevog saborca iz OVK Haradinaja branio i oslobodio od optužbi za ratne zločine pred Haškim tribunalom.

Emersonovi klijenti bili su, pored drugih visokih političkih i državnih ličnosti, Karlos Pudždemon, bivši predsednik Katalonije, Arsenij Jačenjuk – bivši premijer Ukrajine, osnivač VikiLeaks-a Žulijan Asanž (u vezi sa pokušajem njegovog izručenja Švedskoj)….

Bio je i savetnik stranih vlada u vezi s međunarodnim oružanim sukobima, uključujući vladu Hrvatske, Kipra, Gruzije i Ukrajine, govore javnipodaci o njemu sa Wikipedije.

Od 2011. do 2017. godine bio je specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava i borbu protiv terorizma.

Bio je i sudija Žalbenog veća Mehanizma UN-a za međunarodne krivicne sudove (naslednika Hasksog tribunala), a mediji su preneli da je tada bio deo žalbenog veća koji je lideru SRS Vojsialvu Šešelju preinačilo oslobađajuću u osuđujuću presudu.

Ranije je bio specijalni savetnik tužioca Međunarodnog krivičnog suda i specijalni savetnik Žalbenog veća suda za zločine u Kambodži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike