Petković: Političari poput Škora, Ðilasa, Jeremića odgovaraju Prištini

07.02.2022

15:11

0

Petković navodi da im ne smeta Aljbin Kurti za čijeg je mandata broj incidenata prema Srbima porastao za 50 odsto

Petković: Političari poput Škora, Ðilasa, Jeremića odgovaraju Prištini
merdare-petkovic Kancelarija za KiM - Copyright Kancelarija za KiM

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković ocenio je danas da vlastima u Prištini na ruku idu oni opozicioni političari iz Beograda poput Srđana Škora, Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića koji Kosovo i Metohiju posmatraju kao turističku destinaciju za slikanje i skupljanje jeftinih političkih poena.

"Onome ko veliča Aljbina Kurtija, kao što to zdušno i na sva zvona čini predsednički kandidat u pokušaju Srđan Škoro, jasno je da smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se posvećeno i svim srcem bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju člana Predsedništva SNS.

Petković navodi da Škoru i ostalima ne smeta Aljbin Kurti za čijeg je mandata broj incidenata prema Srbima porastao za 50 odsto, već ga, kako kaže, dižu u nebesa, dok im je predsednik Vučić, zbog ulaganja na prostor KiM koje se meri u milijardama za direktnu pomoć i kapitalne projekte, zbog toga što uživa nepodeljenu podršku Srba u pokrajini, što se bori za Zajednicu srpskih opština(ZSO) i normalizaciju odnosa koja treba da donese trajni mir na ovim prostorima, glavna meta i smetnja.

"Zbog toga ne čudi što Škoro otvoreno napada i formiranje ZSO na koju Srbi čekaju skoro devet godina, jer na taj način direktno pomaže Kurtiju u ostvarivanju njegovog sna o etnički čistom Kosovu i Metohiji na kome neće biti ni prava ni pravde za Srbe", smatra Petković.

On dodaje da se Škoro svojim istupom, kako je ocenio, dodvorio stranim mentorima, ali je zasigurno pokazao srpskom narodu na Kosovu i Metohiji svoje pravo lice i zavredeo njihov prezir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima


Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike