IT genijalci uz Vučića: Milan Bosnić i Vladimir Rakonjac na listi SNS

07.02.2022

16:01

0

U timu koji će naprednjaci kandidovati za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila biće profesori, naučni i kulturni radnici, lekari i druge ugledne ličnosti

IT genijalci uz Vučića: Milan Bosnić i Vladimir Rakonjac na listi SNS
Tan2022-2-3_105754742_1 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

IT stručnjaci Milan Bosnić i Vladimir Rakonjac naći će se na listi okupljenoj oko naprednjaka zajedno sa brojnim profesorima, lekarima, naučnicima i ličnostima iz sveta kulture, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora bliskih SNS-u.

Milan Bosnić je rođen u Beogradu, diplomirao je marketing i trgovinu, i već deset godina se bavi IT-jem i pametnim gradovima. Jedan je od osnivača firme „Strawberry Energy“, a za Alo! je otkrio da za njega politika Aleksandra Vučića i SNS-a znači progres i modernizaciju.

Univerzitet Singidunum/Youtube printscreen
Milan Bosnić

 

- Konkretno, kao neko ko dolazi iz IT industrije, vidim veliki napredak i poboljšane uslove za poslovanje. Najveće svetske firme otvaraju razvojne centre u Srbiji, naši inženjeri rade na velikim projektima, razvija se gejming i kripto industrija. Lepota svega je to što pored Beograda veliki porast imaju Novi Sad, Niš, Kragujevac i drugi gradovi gde IT industrija raste. Mladi se zapošljavaju na završnim godinama fakulteta za plate koje su nekoliko puta više od proseka - poručio je on.

Vladimir Rakonjac se, nakon završetka školovanja na Vojnoj akademiji i u Vojnoj gimnaziji, odlučio na životni put preduzetništva i inovacija, gde je uspostavio startap koji je izabran među 40 najboljih u Evropi, 50 najboljih u Evroaziji i osam najboljih na takmičenju u organizaciji „Gugla“ i „Majkrosofta“ u Mađarskoj.

- Atmosfera koja vlada je takva da kad podržite političku opciju, imate nešto od toga. Moje uverenje je da je to vreme prošlo i da svako ko ima energije i volje da pomogne Srbiji treba da zna gde je na političkom kompasu. Naravno, uz puno poštovanje i razumevanje za drugačije poglede, ali imajući u vidu da svi treba da radimo u interesu Srbije, jer smatram da nas je premalo da bismo se svađali i gubili energiju. S tim u vezi, želim da kroz svoje znanje i iskustvo koje sam stekao u firmi, koja plasira proizvode na internacionalnoj sceni, doprinesem politici ostajanja mladih u Srbiji. Jer sam i sam to učinio zajedno sa još dvanaest mladih visokoobrazovanih kolega koje su zasigurno mogle da traže svoj put u inostranstvu, ali im se svideo kompanijski eko-sistem koji smo zajedno napravili u našoj i vašoj zemlji. Posebno me raduje što su neke od kolega zasnovale svoje porodice ovde, što i ja nameravam - poručio je Rakonjac.

Inovacije svet oko nas/Youtube printscreen
Vladimir Rakonjac

 

U timu koji će naprednjaci kandidovati za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila biće, između ostalih, i profesor Stojan Radenović, jedan od naših najcitiranijih matematičara, i Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Nataša Tasić Knežević, Jovan Kolundžija i Sanja Kerkez predstavnici su kulture na listi SNS-a, preneli su juče mediji. Osim potpisa podrške listi i Vučiću kao predsedničkom kandidatu, ovaj trojac mogao bi da se nađe i na listi za parlament.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo!

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike