Adil: Markovićevo i Jankovićevo vređanje Beograđana je fašizam, ja ovakvoj "eliti" sigurno neću dati glas

04.02.2022 | 17:18

Autor: 24sedam

Unizio je sve nas koji nismo od bake ili tetke nasledili stan u krugu dvojke, rekao je pevač komentarišući izjavu reditelja

Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Popularni pevač Adil Maksutović podelio je na svom Instagram profilu snimak gostovanja reditelja Gorana Markovića i kandidata dela opozicije za gradonačelnika Beograda Vladete Jankovića, na kojem reditelj govori kako bi premestio spomenik Stefanu Nemanji u Marinkovu Baru ili Borču.

- Na ovom video klipu možete čuti kako proslavljeni jugoslovenski reditelj, Goran Marković, otvoreno vređa sve ljude koji žive u prigradskim naseljima. U mojoj percepciji, jedno od tumačenja njegovog izlaganja značilo bi sledeće: “Toliko je ružan onaj spomenik Stefanu Nemanji, da bi prvom prilikom trebalo da ga premestimo u Marinkovu baru ili u neko drugo preružno beogradsko naselje tipa Ovča, Borča Krnjača...” Pored toga što je uvredio sve nas koji živimo u Borči, Ovči, Kotežu, Krnjači i Marinkovoj bari, on je indirektno uvredio sve građane koji nisu iz elitnih delova Beograda... Unizio je sve nas koji nismo od bake ili tetke nasledili stan u krugu dvojke sa plafonom visine 3,5m... Iskompleksirao je ljude koji nisu u mogućnosti da kupe stan na Vračaru po ceni od 3000 evra/m2... niti su u prilici da plaćaju rentu 600-1000 evra mesečno... Pljunuo je na poštene i vredne ljude koji jedva sastavljaju kraj s krajem kako bi izgurali mesec, pa im je jedina opcija bila da žive na periferiji gde je stanarina jeftinija – napisao je Adil i poručio kvazi-eliti iz kruga dvojke:

 

 

- Možda za vašu ekipu dve glave nije ništa... (malo bolji ručak u kafani što se kaže...) ali čisto da budete obavešteni da neki ljudi jedva sakupe 200 evra za kiriju u Borči... Takvih je mnogo, a izbori se bliže...

Prevač se obratio i svim građanima beogradskih naselja koje liberalna samozvana elita smatra manje vrednim.

Poštovane komšije, svi vi koji živite i u Sremčici, Železniku, Obrenovcu, Mladenovcu, Zemun Polju, Sopotu, Ledinama, Surčinu, Višnjici, Žarkovu, Rušnju, Batajnici, Kumodražu, Medaku, Miljakovcu, Rakovici, Resniku, Mirijevu, Kaluđerici, Vinči, Boleču, Ritopeku, Leštanima i ostalim "ljakse" naseljima - zar ovakvi likovi da nam kroje sudbinu – zapitao je  Maksutović.

Rasizam kruga dvojke

On se osvrnuo i na nešto za šta kvazi-elita često optužuje patriote, a ustvari je tome veoma sklona – rasizmu.

- Drugi razlog zbog kojeg se javno obraćam je veoma zabrinjavajuć. Siguran sam da je pomenuti "gospodin" namerno spomenuo baš ta dva naselja. "Marinkova bara" je beogradsko naselje u kome decenijama žive uglavnom Romi... U Borči takodje živi izuzetno veliki broj Roma... Bojim se da je suštinski Mr. Reditelj želeo da kaže: "Aleksandre VučIću, spomenik ti je takav ciganluk po izgledu, da bi trebalo da ga prebaciš u neku ciganmalu". Cinično, perfidno, neukusno, maliciozno, fašistički... Akademsko-kafanskim jezikom rečeno: Latentno rasistička i transparentno džukačka izjava gospodina Gorana Markovića... A onda ide demanti tipa: "Aloooo štaaa priiičaaaaš ti druže? Pa Cigani su moja braća!!!! Okumio sam se sa njima! Brdo para sam dao na tamburaše... jeo sam kod njih u kući! Nisam ni pomislio na to!" -Jesi jesi... Mogao si reći: Premestićemo spomenik na Dušanovac, ali nisi – napisao je pevač.

Dok Marković vređa Beograđane, Janković se grohotom smeje

Maksutović je istakao i sramotno ponašanje voditeljke Olje Bećković i Vladete Jankovića.

- Bruka i sramota bi bila samo njegova, da nije bilo poražavajućih reakcija svih ostalih u studiju. Gospođa Bećković se smeška, a budući kandidat za gradonačelnika Beograda se grohotom smeje... A najveći apsurd je činjenica da je taj čovek proglašen za ličnost godine... Možda u Nemačkoj 1941 godine... - napisao je Adil i poručio svojim sugrađanima:

Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu ATAImages/Borislav Ždrinja/ZIPA PHOTO
 

Beograđani, mnogo toga mora da se promeni u ovom gradu, ali na bolje. Ne znam za vas, ali ja ovakvoj "eliti", sigurno neću dati svoj glas na predstojećim gradskim izborima!

Podsetimo, Goran Marković je, gostujući u “Utisku nedelje”, u želji da izvređa predsednika Srbije i spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu rekao da bi monument preselio u Marinkovu baru, jer mu je tamo mesto. Na pitanje voditeljke zašto baš u Marinkovu baru, Marković je dodao da može i u Borču, želeći valjda da time kaže kako žitelji tih delova Beograda zaslužuju ono što on smatra lošim i nepoželjnim.

I dok je Marković iznosio uvrede na račun Beograđana, Vladeta Janković, sada Đilasov kandidat za gradonačelnika podrugljivo se smeškao, podržavajući time sve što je Marković izgovorio.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam