Optužen Srđan Nogo: Bacio glasačku kutiju na referendumu, pa sve nazvao "političkim performansom"!

01.02.2022

10:07

0

Na Dedinju je prekinuto glasanje nakon incidenta

Optužen Srđan Nogo: Bacio glasačku kutiju na referendumu, pa sve nazvao "političkim performansom"!
Screenshot_1 - Copyright Twitter/Igor Čobanović

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv bivšeg poslanika Dveri i advokata Srđana Noga, kojim ga tereti zbog ometanja glasanja na referendumu 16. januara ove godine.

U optužnom predlogu tužilaštvo nije preciziralo koju kaznu traži, već je predložilo sudu da zbog krivicnog dela - sprečavanje održavanja glasanja, nakon suđenja, okrivljenog oglasi krivim i osudi po zakonu.

Nogu je stavljeno na teret da je tokom sprovođenja referenduma u nedelju 16. januara, na biračkom mestu br. 35 u Mesnoj zajednici Dedinje razbio glasačku kutiju u koju je prethodno bacio svoj glasački listić, što je uzrokovalo prekid glasanja na tom biračkom mestu, saopštilo je tužilaštvo.

Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je nakon saslušanja Noga ispitalo svedoke koji su prisustvovali tom dogadaju, pribavilo CD sa video zapisom, kao i zapisnik o radu Biračkog odbora na biračkom mestu broj 35 u Beogradu, u Bulevaru kneza Aleksandra Karadordevića br. 29.

Nogo je bio uhapšen istog dana, a dva dana kasnije pušten da se brani sa slobode, pošto je Prvi osnovni sud odbio da mu odredi pritvor.

Na saslušanju u tužilaštvu negirao je krivično delo i tvrdio da su njegove radnje bile "čist politički performans".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike