Ko su uhapšeni predsednici opština: Zindović i još osmoro "pali" u Prijepolju, a Miloš Nedeljković u Arilju

12.11.2020

10:49 >> 15:50

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su dvojica doskorašnjih predsednika opština Prijepolje i Arilje, iz redova SNS, jutros uhapšena

Ko su uhapšeni predsednici opština: Zindović i još osmoro "pali" u Prijepolju, a Miloš Nedeljković u Arilju
Copyright Foto :24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Youtube

Pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije priveli su jutros u Prijepolju bivšeg predsednika opštine Dragoljuba Zindovića i još osam osoba zbog sumnje u korupciju, a u Arilju je priveden Miloš Nedeljković.

Privedenima se stavlja na teret da su izvrsili koruptivna dela u oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su dvojica doskorašnjih predsednika opština, Prijepolja i Arilja, iz SNS jutros uhapšena.

– Znamo da mafijaške strukture ne bi bile to što jesu da nisu imale moćnu podršku od nekih državnih organa. Vreme je da se to vidi. Sada ćete da vidite kojom brzinom otkrivamo sve te mafijaške grupe i njihove mafijaške poslove i da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo. Da nas vrate u vreme “zemunskog klana”, grdno su se prevarili – rekao je predsednik Srbije.

Sudije i tužioci pozdravili početak obračuna s mafijom

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozdravilo je danas akciju tužilastva i policije, u kojoj su uhapšena dvojica predsednika opština u Srbiji, članovi vladajuće partije SNS.

– Ovom akcijom započinje najavljena odlučna borba sa mafijom i očekujemo ozbiljnu demontažu organizovanih kriminalnih grupa koje deluju na teritoriji Srbije – rekao je za Tanjug predsednik UST Nenad Stefanović.

Kaže da ljudi koji su u sistemu krivičnog gonjenja znaju da je od 2013. godine država uložila značajna finansijska sredstva u jačanje ljudskih i materijalnih resursa svih državnih organa, naročito policije, BIA, Vojske, tužilaštva…

Podseća da su 2018. godine formirana i četiri odeljenja tužilaštava specijalizovana za brobu protiv korupcije.

Priprema za ovu borbu je trajala sedam godina… Očekujemo ozbiljnu demontažu mafije, kao i dalje ojačavanje kapaciteta tužilaštva-  zaključio je Stefanović.

Pročitajte još:

Ministar Nedimović za 24sedam, povodom hapšenja pomoćnice: Nikada nije bilo tolerancije kada je korupcija u pitanju 

Proširena istraga na još jednu osobu iz Ministarstva poljoprivrede zbog mita 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike