Kad su videli dresove, rekli da ne možemo na Kosovo: Trener opisao kako su rukometaši vraćeni sa Merdara

14.11.2020

15:26 >> 15:35

0

Članovi kluba Kuršumlija vraćeni sa prelaza Merdare gde je trebalo da odigraju utakmicu s Mokrom gorom

Kad su videli dresove, rekli da ne možemo na Kosovo: Trener opisao kako su rukometaši vraćeni sa Merdara
Copyright youtube printscreen

Nakon što su članovi Rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa prelaza Merdare sa KiM gde je trebalo da odigraju utakmicu s Mokrom gorom, trener kluba Avram Ilić je izjavio da je to prvi put da su vraćeni, kao i da su tu odluku službenici doneli kada su videli njihove klupske dresove.

“Kada idemo na utakmice, obično idemo našim prevozom, ovaj put smo putovali sa privatnim prevoznikom iz Gračanice, možda je to razlog zbog koga su nas zaustavili. Mada, kada su nam tražili da otvorimo naše torbe videli su našu sportsku opremu i dresove, tada su nam rekli da moramo da se vratimo, da ne možemo da uđemo na Kosovo”, rekao je Ilić za Kosovo onlajn.

On je više puta ponovio da službenici na prelazu nisu ni najmanje bili neprijatni prema njima.

Igrači i stručni štab srpskog kluba dobili su dokument u kojem je kao razlog navedeno da “sportisti ne mogu da uđu na Kosovo jer se smatra da je to pretnja političkoj unutrašnjoj bezbednosti, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima”.

Srpska lista osudila je danas odluku prištinske vlasti da zabrani rukometašima iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre gore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike