Srpska lista osudila potez Prištine: Prioritet im postavljanje barijera Srbima

14.11.2020

15:20

0

Apsolutno neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve

Srpska lista osudila potez Prištine: Prioritet im postavljanje barijera Srbima
Copyright youtube printscreen

Srpska lista osudila je danas odluku prištinske vlasti da zabrani rukometašima iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre gore.

U saopštenju dostavljenom medijima, Srpska lista navodi da je Prištini, i u vreme kada se ceo svet bori protiv korone, prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života.

“Dok se čitav svet bori sa pandemijom i posledicama koje ona ima na zdravstveni, finansijski, privredni sektor i celokupni život građana nekima u Prištini je ipak prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života”, navodi Srpska lista.

Ističu da je zbog toga apsolutno neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve i međusobno se takmiče.

“Jedan sportski meč kvalifikovati kao “pretnju političkoj i unutrašnjoj bezbednosti” je neviđena glupost na koju bi morali da reaguju međunarodni predstavnici na KiM, koji se izdaju za čuvare ljudskih prava u sloboda”, ističe Srpska lista.

Ranije danas članovi rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare s Kosovom i Metohijom, gde je trebalo da odigraju utakmicu s Mokrom gorom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike