Dačić: Opstanak Republike Srpske važan za celokupni srpski narod

08.01.2022

15:38

0

On je naveo da je Srbija protiv bilo kakvih pretnji po opstanak RS, kao i ugrožavanje ovlašćenja koja RS ima na osnovu dejtonskog sporazuma

Dačić: Opstanak Republike Srpske važan za celokupni srpski narod
ivica dačić referendum (6) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je u Banjaluci položio venac na Trgu poginulih boraca, povodom obeležavanja Dana Republike Srpske 9. januara.

Dačić je novinarima nakon polaganja venaca rekao da 30 godina RS predstavlja veliko istorijsko dostignuće srpskog naroda, te da je njen opstanak jedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije i celokupnog srpskog naroda.

On je naveo da je Srbija protiv bilo kakvih pretnji po opstanak RS, kao i ugrožavanje ovlašćenja koja RS ima na osnovu dejtonskog sporazuma.

Dačić je kazao da je RS bila nužna i odbrambeni mehanizam u situaciji kada je bio ugrožen opstanak srpskog naroda i odao je priznanje svima koji su utkali svoje živote u stvaranje RS.

On je istakao da se Srbija zalaže za mir i stabilnost.

- Naši odnosi sa Srskom su, istorijski gledano, na najvišem nivou i to je nešto normalno, što može da podstakne sveukupni razvoj, a zalažemo se za takve odnose i sa svima ostalima u regionu - rekao je Dačić.

Polaganjem venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci danas je počelo obeležavanje Dana RS i 30 godina od postojanja RS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike