Pomen povodom 40 dana od smrti Milutina Mrkonjića na Novom groblju (FOTO)

06.01.2022

11:46

0

Mrkonjić je preminuo na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“

Pomen povodom 40 dana od smrti Milutina Mrkonjića na Novom groblju (FOTO)
mrkonjic_40_dana_06012022_0038 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Navršilo se 40 dana od smrti počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića, koji je preminuo 27. novembra u 80. godini.

Mrkonjić je preminuo na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Pomen povodom 40 dana od smrti Milutina Mrkonjića održan je na Novom groblju. 

 

Da odaju počast preminulom prijatelju i saborcu, došli su predsednik Skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić, zatim ministar Branko Ružić, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Đorđe Milićević i drugi funkcioneri SPS-a. 

Pored partijskih drugova, na groblju su danas bili i Ana Bekuta, Sonja Mitrović Hani, Gordana Šaulić, Lidija Vukićević, Dragan Todorović i drugi.

Od brojnih državnih i partijskih funkcija koje je obavljao, Milutin Mrkonjić je ostao pre svega upamćen kao direktor Direkcije za obnovu zemlje u periodu posle bombardovanja 1999, kada je rukovodio rekonstrukcijom i izgradnjom pruga, mostova i drugih infrastrukturnih objekata. Ključne saobraćajnice, most Varadinska duga u Novom Sadu, kao i nekoliko porušenih mostova na autoputu Beograd – Niš vrlo brzo su obnovljeni i ponovo stavljeni u funkciju, a Mrkonjić je u medijima uvek insistirao da su radovi završeni nekoliko dana pre roka.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike