Vučić čestitao Dan Kopnene vojske: Pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka

16.11.2020

10:48 >> 19:44

0

Vučić čestitao Dan Kopnene vojske: Pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka
Copyright Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim pripadnicima Kopnene vojske 16. novembar, Dan Kopnene vojske, navodeći da je siguran da će oni i u narednom periodu, uz podršku države, profesionalno i kvalitetno ispunjavati svoje zadatke.

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.

Nastavljajući tradiciju Srpske vojske dugu više od jednog veka, uprkos složenim uslovima u kojima radite, zahvaljujući vašoj stručnosti, odgovornosti i profesionalizmu čuvate ugled Vojske Srbije i svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka”,  naveo je Vučić u čestitki objavlenoj na sajtu i instagramu Budućnost Srbije.

On je dodao da su pripadnici Kopnene vojske, kao pripadnici najbrojnijeg vida Vojske Srbije, pružili punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu.

“Vaše jedinice realizuju zadatke koji se postavljaju pred njih i postižu zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju pripadnika Kopnene vojske i drugih subjekata odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Pročitajte još:

Jedna odluka komandanta Mišića dovela je do epske srpske pobede u Prvom svetskom ratu 

Vojska Srbije opremljena je novim puškama, a druga je u svetu koja razvija metak “grendel” 

Uveren sam da ćete nastaviti započete reforme, dati pun doprinos daljoj reorganizaciji Vojske i biti značajan faktor u savremenoj vojnoj organizaciji, po meri usvojenih, proverenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma”, naveo je Vučić.

On je dodao i da je siguran da će pripadnici Kopnene vojske i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavaju postavljene zadatke, u čemu će, kako je istakao, imati podršku Republike Srbije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike