Tamara Grujić ipak privedena: Voditeljka puštena posle tri sata na intervenciju Kancelarije za KiM

18.04.2021

17:02 >> 19:30

0

Autor: M. I.

Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije, rekli su iz Kancelarije za KiM

Tamara Grujić ipak privedena: Voditeljka puštena posle tri sata na intervenciju Kancelarije za KiM
Copyright Printscreen/RTS

Tamara Grujić, novinarka serijala “Sa Tamarom u akciji”, prvobitno je demantovala natpise da je danas privedena na teritoriji Kosova i Metohije, da bi potom ipak priznala da je njena ekipa tamo doživela neprijatnost.

Ona je rekla danas Tanjugu da je nju i njenu ekipu greškom privela Kosovska policija i istakla da je sada sve u redu i da mogu da nastave sa snimanjem emisije.

– Imali smo manju neprijatnost, ali je važno da je sada sve u redu i da možemo da nastavimo da snimamo naše emisije – rekla je Grujićeva .

Ona je zahvalila svima na podršci i brizi koju su pokazali, kao i Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za KiM: Nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije

Kancelarija za KiM prethodno je objavila da su pripadnici Kosovske policije priveli danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić, koja u južnoj srpskoj pokrajini realizuje epizode za emisiju “S Tamarom u akciji”, a ona je posle nekoliko sati puštena na slobodu.

Direktor Kancelarije Petar Petković kazao je da je Grujićevu i članove njenog tima policija nekoliko sati držala u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo, već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

– Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika – naveo je on.

Kostić: Tamara puštena posle intervencije direktora Kacelarije za KiM

Ovim povodom oglasio se i predsednik privremenog organa opštine Vučitrn, Milan Kostić, te potvrdio da je Tamara tri sata provela u policiji.

Kostić kaže da se Grujićeva sa ekipom vratila u Prilužje i nastavila sa snimanjem priloga o socijalno ugroženim srpskim prodicama na Kosovu i Metohiji.

– Tamara je puštena nakon intervencije direktora Kacelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića – rekao je Kostić za “Srnu”.

On je naveo da je Grujićeva sa ekipom privedena u Policijsku stanicu u Vučitrnu oko 11 časova.

– Priveli su ih tokom snimanja Vojinovića mosta po kojem je Vučitrn poznat – rekao je Kostić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike