Šta sve rade srpski političari na lajni (FOTO/VIDEO)

23.07.2021

06:20 >> 11:21

0

Da bi građani saznali kako izgledaju njihovi radni dani, srpski političari svoje aktivnosti dele i na društvenim mrežama

Šta sve rade srpski političari na lajni (FOTO/VIDEO)
Copyright društvene mreže/ilustracija 24sedam

Dok ih jedni hvale i podržavaju, drugi ih osporavaju i napadaju, a posao im je da donose odluke od značaja za zemlju.

Da bi građani saznali kako izgledaju njihovi radni dani, srpski političari svoje aktivnosti dele i na društvenim mrežama.

I kako to već biva, na Twitteru su to uglavnom ozbiljni stavovi o dnevno-političkim temama i izveštaji o aktivnostima na terenu. Facebook i Instagram su mesta gde ih možemo videti i u nešto opuštenijim izdanjima, pa čak i sa porodicama.

U poslednje vreme počeli su da osvajaju i TikTok. Među prvima su to uradili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čiji je nick na ovoj mreži @predajanijeopcija i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je za pratioce @sicve011.

@predajanijeopcija

Ви сте понос Србије!!! #ponos #Srbija #najbolji #sportisti #olimpijskeigre

♬ original sound – Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije odavno već deli postove na Instagramu, kako sa zvaničnih susreta tako i one neformalnije, a sada na TikToku promoviše sve vrednosti za koje se zalaže i predstavlja ono najlepše što Srbija ima. Pa se tu nalaze kako lepote naše zemlje, tako i urađeni putevi, uspesi sportista.

Na ovom nalogu nalazi se 13 videa, a prvi je fotografija njegovog sina Danila uz natpis “Tatin ponos” i poruku da se “Kosovo od duše ne može oteti”. Tu je i čestitka košarkašicama koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, nedavno održana vojna vežba, spot o dostignućima države u doba korona virusa, kao i video kojim se predstavljaju novoizgrađeni putevi, ali i turistički potencijali zemlje.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, aktivna je na Twitteru, ali i na Istagramu, gde osim što predstavlja svoje svakodnevne aktivnosti, promoviše vrednosti vlade koju predvodi. Tu su zvanični, ali i susreti sa građanima koji iskazuju podršku timu Vlade Srbije, pa se neretko i sama premijerka lati telefona te napravi selfi sa ljudima koje sreće na službenim putovanjima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Brnabić (@anabrnabic)

Drugi čovek prestonice, Goran Vesić, koji je i do sada bio prisutan na mrežama, pre svega na Facebooku, na TikToku se predstavlja i u nešto neformalnijem izdanju, promoviše Beograd, a veliku pažnju privukao je i govor na kineskom jeziku kad je objavljeno izdanje njegove knjige o glavnom gradu Srbije upravo na tom jeziku. Zahvalio se i jednoj Nataši koja je ukazala na divlju deponiju. Vesić je pokazao da su nadležni odmah reagovali i očistili smeće, te zamolio sve da brinu o okolini.

@sicve011

@natasapopovic92 #beograd #gradbeograd #belgrade #serbia #srbija #srbijatiktok #cleantok #cleaningtiktok #ecology #ecofriendly #balkan #balkantiktok

♬ original sound – Goran Vesić

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na Instagramu gotovo svakodnevno izveštava o aktivnostima ministarstva koje predvodi, ali podeli i lične fotografije.

Ona svojim pratiocima ume da jednostavno poželi dobar dan fotografijom iz kancelarije. Takođe, šalje i snažne poruke devojkama i ženama kako da se izbore za ravnopravnost, ali i da se bave sportom i brinu o zdravlju podelivši fotografiju po izlasku sa treninga.

Tu su i čestitke sportistima, ali i apeli da nasilju “nema mesta”, te podeli detalje sa putovanja.

Još jedna dama iz Nemanjine 11, ministarka Irena Vujović promoviše vrednosti iz oblasti zaštite životne sredine, deli svakodnevne aktivnosti u borbi za zeleniju i čistiju Srbiju, gostovanja u televizijskim emisijama, detalje iz kancelarije kako se sa saradnicama priprema za odgovorne zadatke, a tu je i potvrda da je mlade neophodno edukovati o važnosti brige o okolini.

Njihov kolega Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava pratioce o svim važnim događajima iz sektora koji predvodi, ali ne krije da je porodica njegov ponos. Svojim postovima podržava mlade i ulaganje u njihovo obrazovanje, kako bismo mogli da se nadamo “boljem sutra”. Tu je i priznanje proslavljenom košarkaškom treneru Marini Maljković da se prodajom umetničkih dela i opreme naših poznatih sportistkinja doniraju sredstva za dečija odeljenja u bolnicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branko Ružić (@branko.ruzic)

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković osim što zalaganjima podiže ugled Srbije u svetu, razmenjuje iskustva sa svetskim zvaničnicima, ambasadorima, ne zaboravi da porodici iskaže zahvalnost za podršku i ljubav te podeli i privatne momente pokazujući koliko je važno imati podršku kod kuće, kada se završi naporan radni dan.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija takođe zna koliko je važno javnost informisati i na društvenim mrežama o svemu što to ministarstvo radi, ali i deliti stavove i promovisati vrednosti za koje se zalaže. Obilazeći značajne lokalitete i svetkovine fotografijama na Instagramu promoviše turističke potencijale Srbije, a da joj u svemu tome pomaže i porodica, pokazuje i fotografija sa sinovima tokom raftinga na Drini.

Ministar finansija Siniša Mali, uz činjenicu da se brine o državnoj kasi, te da izdvaja iz nje pomoć za najugroženije kada god je to potrebno, često na društvenim mrežama neformalno sa pratiocima podeli svakodnevne aktivnosti.

Tako se nedavno zahvalio što ga je na Instagramu zapratilo čak 30.000 ljudi, podeli fotografije sa ambasadorima i drugim svetskim zvaničnicima, informiše i obraduje ljude ako treba da im bude isplaćena neka državna pomoć.

Siniša Mali na društvenim mrežama voli da podeli i neformalne trenutke sa pratiocima, pa tako osvane i poneka šala koju razmeni sa predsednikom Srbije.

A, kada smo već kod puteva kojima su se vozili, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najaktivniji je na Twitteru gde redovno obaveštava javnost o svojim dnevnim dužnostima, a ume i jednostavno slikom da prikaže lepote naše zemlje i rezultate ministarstva kojim rukovodi.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike