“Srbi i Rusi oslobodioci cele Evrope u Drugom svetskom ratu”: Ministar Popović – naše babe i dede su pobedile ustaše, naciste i banderovce

09.05.2021

09:44

0

Autor: J.S.J.

Izvor: Tanjug

Srbija i Rusija će, kao što su bile zajedno u Drugom svetskom ratu, i danas jačati ekonomiju, kazao je ministar u Vladi Srbije

TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC/ bg

Predsednik Besmrtnog puka i ministar u Vladi Srbije, Nenad Popović, izjavio je povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom da moramo da gajimo sećanje na velike pretke, jer narod koji nema sećanje neće imati ni budućnost.

Popović je čestitao veliki praznik svim građanima Srbije, Rusije, Republike Srpske i pogotovo, kako je istakao, braći na Kosovu i Metohiji.

-Tada su naše dede i bake pobedili najveću neman 20. veka, nacističku Nemačku i satelite, ustašku Hrvatsku, banderovce na Ukrajini -rekao je Popović za RTS.

TANJUG/ BEOINFO/PREDRAG MITIC/ bg

-Ne treba da krijemo da su Rusi dali preko 25 milona života za slobodu Evrope i celog sveta, ne treba da krijemo da su Srbi odmah posle Rusa najveće žrtve dali i Drugom svetskom ratu. Neki pokušavaju to da zaklone, istorija je samo jedna – Srbi i Rusi su oslobodioci cele Evrope u Drugom svetskom ratu – istakao je on.

Prema njegovim rečima, vekovima svi čine sve da odvoje Srbiju od Rusije, dve zemlje imaju izvanredne političke i svake druge odnose. “Odnosi su na najvišem mogucem nivou. Odnosi dva predsednika su najbliži kakvi mogu da budu i to je garant budućnosti”, dodaje Popović.

Srbija i Rusija će, kao što su bile zajedno u Drugom svetskom ratu, i danas jačati ekonomiju, kazao je on.

Popović je istakao da Srbija neće dozvoliti novi Jasenovac, Jadovno ili Oluju, jer želi mir.

Pročitajte još

-Poručujem građanima Srbije da mogu mirno da spavaju. Srbija je jaka i neće dozvoliti novi pogrom i uvek će sa nama biti naša velika i bratska Rusija – zaključio je Popović.

Ministar Nenad Popovic, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesic i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov polozili su danas, povodom Dana pobede nad fasizmom, vence na spomenike Vecna vatra i Crvenoarmejcu u Spomen parku Oslobodilaca Beograda.

U Moskvi, na Crvenom trgu danas se, inače održava tradicionalana vojna parada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti