Saslušan mladić iz Podgorice uhapšen na Gazimestanu, u pritvoru se ophode korektno, ali su ostale modrice

29.06.2021

16:46 >> 18:08

0

Autor: A.S.

Ročište povodom ovog slučaja zakazano za sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Prištini

Saslušan mladić iz Podgorice uhapšen na Gazimestanu, u pritvoru se ophode korektno, ali su ostale modrice
Copyright Ilustarcija/Profimedia

Risto Jovanović iz Podgorice saslušan je u Osnovnom tužilaštvu u Prištini u svojstvu osumnjičenog za navodno krivično delo “izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrepeljivosti”.

Ristu Jovanoviću je prethodno određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon što je juče na Gazimestanu stao u odbranu monahinje.

Jovanovićev branilac Jovana Filipović navela je da je ročište povodom ovog slučaja zakazano za sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Prištini, prenosi RTS.

– S obzirom na to da do danas tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora, nadamo se da će mu sudija dozvoliti da se brani sa slobode – kazale je Filipovićeva.

Pročitajte još:

Filipovićeva je danas obišla uhapšenog Jovanovića. Navela je da on ima nekoliko modrica na rukama, nastalih tokom hapšenja i da joj je kazao da se prema njemu u pritvoru ophode korektno.

Jovanovića je, prema rečima očevidaca, a to je dokumentovano i video-snimcima, uhapsila specijalna policija jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta memorijalnog kompleksa na Gazimestanu.

Vezano za isti slučaj, mediji navode da je suspendovan srpski policajac koji je pokušao da spreči hapšenje Jovanovića na Gazimestanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike