Protest i dimne bombe ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu: Građani se okupili nakon skandalozne odluke Krivokapića (VIDEO)

06.04.2021

17:46 >> 07:49

0

Autor: J.B.O.

Krivokapić je odlučio da smeni Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici

Protest i dimne bombe ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu: Građani se okupili nakon skandalozne odluke Krivokapića (VIDEO)
Copyright Printscreen

Osim u Crnoj Gori, sramna odluka crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, da zbog “verbalnog delikta” smeni ministra Vladimira Leposavića, zbog izjave o Srebrenici, izazvala je reakciju i stanovnika glavnog grada Srbije, a pre svega Crnogoraca koji u njemu žive.

Ispred ambasade susedne države u Knez Mihailovoj ulici okupilo se nekoliko stotina nezadovoljnih građana.

Oni su iskazali svoje nezadovoljstvo glasnim skandiranjem, ali i bacanjem dimnih bombi.

Da podsetimo, premijer Zdravko Krivokapić traži smenu ministra Vladimira Leposavića ubog njegove izjave o Srebrenici.

Leposvić je nedavno tokom “premijerskog sata” u crnogorskom parlamentu na pitanje opozicije da li priznaje zločin genocida u Srebrenici, rekao da je spreman da ga prizna kada zločin genocida bude nedvosmisleno utvrđen.

Leposavić je dodao i da je u međuvremenu Haški tribunal izgubio legitimitet.

Zdravko Krivokapić je ranije danas rekao da je ta izjava Leposavića samo dolila ulje na vatru.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću progledali kroz prste kada je u pitanu bio istup u vezi sa Zakonom o amnestiji i okolnostima oko usvajanja tužilačkih zakona.

Krivokapić je izjavio da se u Crnoj Gori stvaraju dva bloka – ultrasrpski i patriotsko-komitski, da vladu na čijem je čelu ruše zdušno vladajuće i opozicione stranke spolja i iznutra, kao i da je spreman da odstupi ako građani nisu zadovoljni njenim radom.

Pročitajte još:

Krivokapić je, u vanrednom obraćanju javnosti, nakon dva i po sata kašnjenja, saopštio da je pokrenuo opoziv ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića zbog niza propusta, a da je izjava o Srebrenici u parlamentu samo dolila ulje na vatru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike