Pripadnici policije tzv. države Kosovo uperili puške u vozača: Detalji incidenta na Brnjaku

22.09.2021

15:22 >> 18:08

0

Autor: M. I.

Posle ovog incidenta primetan je veći broj građana koji, i pored loših vremenskih uslova, ne odustaju od protesta

Pripadnici policije tzv. države Kosovo uperili puške u vozača: Detalji incidenta na Brnjaku
Jarinje - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Iako policija tzv. države Kosovo to demantuje, više izvora sa lica mesta potvrđuje da se incident na prelazu Brnjak dogodio i da su pripadnici Specijalne jedinice policije čak u vozača koga su hteli nasilno da izvedu iz vozila uperili i puške.

Kako piše Kosovo online, vozilo je imalo KM registarske oznake, a vozač je odbio da ih zameni privremenim tablicama. Situaciju je smirila patrola Kfora koja se tu zatekla.

pročitajte još:

Posle ovog incidenta primetan je veći broj građana koji, i pored loših vremenskih uslova, ne odustaju od namere da primoraju prištinske vlasti da ukinu odluku o reciprocitetu za registarske tablice i povuku specijalne jedinice policije tzv. države Kosovo, koje su na sever Kosmeta stigli u ponedeljak ujutru.

Dodatnu uznemirenost građana ovog dela Kosmeta, kako potvrđuju naši izvori, izaziva oklopno vozilo koje pripada specijalnim jedinicama, koje se nalazi na proplanku u obližnjm selu Banje.

Podsetimo, Srbi sa severa Kosova i Metohije proveli su još jedno veče na magistralnom putu Jarinje – Leposavić protestujući zbog odluke Prištine o zabrani korišćenja srpskih registarskih oznaka.

Kako bi pokazali prkos Srbi na Jarinju su danas sa razglasa pustili guslarske pesme u kojima se peva o Kosmetu, a nedaleko odatle naoružani pripadnici ROSU potpuno zbunjeni gledaju odakle dopire zvuk gusala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike