Predsednik Vučić u Češkoj primio Orden belog lava: Zeman uručio odlikovanje koje su ranije dobili Žak Širak, kralj Huan Karlos...

18.05.2021

09:34 >> 13:07

0

Autor: A. B.

Poseta predsednika Vučića je prva poseta u Češkoj tog ranga od izbijanja pandemije korona virusa

Predsednik Vučić u Češkoj primio Orden belog lava: Zeman uručio odlikovanje koje su ranije dobili Žak Širak, kralj Huan Karlos...
Copyright Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas u Pragu zvaničnu posetu Češkoj.

Vučića je uz vojne počasti i intoniranje himni dveju zemalja dočekao u Praškom zamku predsednik Češke Miloš Zeman, nakon čega je usledila ceremonija dodele odlikovanja.

Na ovoj ceremoniji, predsednik Češke Zeman uručio je predsedniku Vučiću Orden belog lava, a predsednik Srbije češkom kolegi Zemanu Orden Republike Srbije na lenti (odlikovanje iz 2020).

Orden kojim je odlikovan predsednik Vučić je najveće državno priznanje Češke koje uručuje lično predsednik, a između ostalih dobili su ga i Žak Širak, španski kralj Huan Karlos Prvi, Leh Kačinski…

Posle ove ceremonije planiran je tet-a-tet sastanak predsednika dveju zemalja, a zatim i plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, koje će predvoditi predsednici Vučić i Zeman.

Posle tih sastanaka predviđeno je obraćanje medijima predsednika Vučića i Zemana.

Pročitajte još:

Predsednik Češke će zatim organizovati svečani ručak, a nakon toga planirano je upisivanje u knjigu počasnih gostiju Praškog zamka.

Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije će prvog dana posete imati odvojene susrete i sa predsednikom Poslaničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom i predsednikom Senata Milošem Vistrčilom.

Drugog dana posete planiran je sastanak s premijerom Andrejem Babišom. Tokom dvodnevnog boravka u Pragu, Vučić ce razgovarati i s brojnim privrednicima zemlje domaćina.

Inače, poseta predsednika Vučića je prva poseta u Češkoj tog ranga od izbijanja pandemije koronavirusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike