Predsednik Vučić otvorio Evropski romski institut: Srećan sam što možemo da se borimo za Rome

26.05.2021

16:37 >> 06:59

0

Predsednik Srbije prisustvuje otvaranju u Berogradu Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu

Predsednik Vučić otvorio Evropski romski institut: Srećan sam što možemo da se borimo za Rome
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju u Berogradu Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu i Romskog obrazovnog fonda.

Svečanost otvaranja počela je u 18 časova.

Obraćanje Željka Jovanovića, predsednika upravnog odbora ERIAC-a

– Dobar je osećaj kad vidimo da se ponekad naš rad materijalizuje čak i bukvalno. Nakon sedišta u centru Berlina, Romi umetnici i kulturni radnici u Srbiji će dobiti prostor da pokažu punu snagu našeg talenta kao i borbe za bolji položaj. Ako se ponosite ovom našom institucijom, podelite ovo sa porodicom i prijateljima, neka i oni vide i neka se ponose – izjavio je Željko Jovanovic predsednik upravnog odbora ERIAC-a.

Obratio se i nemački ambasador Tomas Šib

– Ponosan sam što učestvujem na današnjem događaju. Nemačko ministarstvo spoljnih poslova podržava rad ove kancelarije. Ova borba zahteva budnost, pažnju… Zaista se radujem da posetim izložbu i želeo bih da čestitam od srca otvaranje kancelarije – rekao je Šib.

Šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici, istakao je značaj prepoznavanja problema roma i integraciju roma

– Velika mi je čast da budem deo ovog važnog događaja, da priznamo, i unapredimo kulturu romskog naroda. Želeo bih da pohvalim Vladu Srbije što je ovo sve omogućila. – rekao je Sem Fabrici.

Tanjug/Tara Radovanović

Obraćanje Vučića

– Naučili smo da se borimo protiv drugih i protiv različitosti. Veoma sam srećan što danas možemo da se borimo za inkluziju Roma, različitost i da poštujemo sve ljude koji su različiti od onih koji predstavljaju većinu – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da želi da dokaže da ti ljudi mogu da daju veliki doprinos i dodao da će se zaposliti 100 Roma u javnoj administraciji.

– Hvala svima koji su pomogli, želim vam uspeh. Ovo je još jedno divno mestu u Beogradu koji razumeju sadašnjost, a umeju da gledaju u budućnost – rekao je Vučić.

Tanjug/Tara Radovanović

Tanjug/Tara Radovanović

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike