Predsednik Vučić: "Bez obzira na Rezoluciju, ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu"

07.07.2021

13:27 >> 13:28

0

Autor: A. B.

Istakao je da je još ranije upozoravao na ovakav sled događaja

Predsednik Vučić: "Bez obzira na Rezoluciju, ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu"
Copyright Aleksandar Vučić, Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao je da je upozoravao na to i naglasio da jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila “revnosnija” i brža od Prištine.

Podsetio je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedeljenje tobože za dobrosuedske odnose, ali time pre svega zadaju Srbiji udarac.

– Iznenađujuće je da je Podgorica u tome bila revnosija i brža od Prištine. Rezolucije će se nastaviti… Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu – istakao je Vučić.

Istakao je i da u Srbiji ima mnogo njih koji bi hteli da je Beograd pretekao Podgoricu, ali, srećom, nisu na vlasti.

Upitan za dolazak Veslija Klarka na Kosovu rekao je da ne želi to da komentariše.

Foto: TV Arena sport

– Oni tamo imaju faktičnu vlast na terenu, šikaniraju Srbe svakog dana, ali ako želite da kažete da će da stvore silnu vojsku koja bi mogla da ugroziti Srbiju, postoje precizne matematičke računice, nemam straha.

Osim ljudskih resursa, dodaje, nemaju baš ništa.

– Nemam strah po tom pitanju, ali me brine, jer bilo kakav problem da se dogodi to će biti problem za nas jer, najbrže napredujemo i problem bi uticao na investitore. Više od 60 odsto direktnih stranih investicija završava u centralnoj Srbiji – podsetio je on dodajući da je to ključno za nas.

Na pitanje da prokomentariše poruku izaslanika SAD za Balkan Metjua Palmera da ZSO mora da se primeni, rekao je da je zahvalan Palmeru i američkoj ambasado koji govore o neophodnosti primene ZSO.

– Nisam siguran da će to neko želeti da čuje u Prištini. Naprotiv gotovo to nikoga tamo ne zanima – zaključio je Vučić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike