Predsednik Srbije prvi put o slučaju "Palma": Ako se pokaže da je istina biće jezivo, a ako se pokaže da nije, biće još jezivije

28.04.2021

18:46 >> 10:45

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je optužbe koje je iznela Marinika Tepić na račun Dragana Markovića Palme

Predsednik Srbije prvi put o slučaju "Palma": Ako se pokaže da je istina biće jezivo, a ako se pokaže da nije, biće još jezivije
Copyright FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras optužbe koje je iznela Marinika Tepić na račun Dragana Markovića Palme da je podvodio žene u Jagodini, da je to posao za nedležne organe i da tu niko, pa ni Marković, neće biti zaštićen ako se dokaže da je to tačno.

Kako je rekao, Marković je u pravu kada kaže da će neko morati da ide u zatvor zbog toga – ili Palma ili Tepićeva.

Gostujući na RTS Vučić je skrenuo pažnju da se nije izjašnjavao ni o slučaju Mike Aleksića, Branislava Lečića niti o slučaju Markovića, pošto je reč o veoma teškim optužbama.

“To nije posao za politiku već nadležne organe i institucije. Kada vidite da je pitanje da li je neko silovao ili nije, podelilo Srbiju, kao da kod tabloidnog predstavljanja ko je u pravu ili nije… nisam želeo da se izjašnjavam, čak i kada je bio optužen političar koji je bio moj politički protivnik i vodio proteste protiv mene, jer je reč o veoma teškim optužbama”, naveo je Vučić.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Kaže da mu nije padalo na pamet da kaže da je zbog toga navodno “Ðinđićeva vlada bila vlada silovatelja”.

“Kada vidim da se političari umešaju, a to je slučaj Dragana Markovića, utroba mi se okrene naopačke, kada vidim da optužuju Markovića isti političari koji su lagali i za mnoge druge stvari i ništa im ne verujem.”

Predsednik kaže da je policija dobila zahtev za prikipljanje podataka i da će saslušati sve, i Markovića i Tepićevu, kao i da je dobro što je taj slučaj prebačen u Kraljevo, kako bi ne bi bilo pritisaka.

Pročitajte još:

“Ovo više nije politika i ako se pokaže da je istina biće jezivo, a ako se pokaže da nije, biće još jezivije”, naglasio je Vučić.

Takođe, poručio je ženama koje su žrtve, ako ih ima, da to prijave nadležnim organimima.

“Zaštićenih nema i neće biti, to neće biti ni Palma ni bilo ko drugi, da je to istina, osećao bih ne samo najgori prezir već i mnogo gore prema njemu. Ali, ko će da mu vrati život ako to nije istina”.

Vučić kaže da  ne može da grantuje da se nešto nije događalo, ali navodi da je kod Palme bio četiri puta gost u Jagodini i Končerevu i da je Palma bio dobar domaćin i da niko nije dovodio nikakve žene ili devojke da sede pored njega.

Tužilaštvo i policija treba sve da utvrde i da prekinemo više sa najmonstruoznijim optužbama koje iznosimo u društvu, a da nismo sigurni govorimo li istinu ili ne, poručio je Vučić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike