Petković: Nedopustiv je i opasan bilbord koji slavi zločine terorističke UČK, to je pretnja Srbima

10.02.2021

14:57

0

Iskustvo nas opominje da verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu

Petković: Nedopustiv je i opasan bilbord koji slavi zločine terorističke UČK, to je pretnja Srbima
Copyright Youtube printscreen/Tanjug/ Tara Radovanovic

-Nedopustivo je i opasno, mada ne i neočekivano da se u finišu predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji pojavi novi bilbord koji slavi zločine terorističke UČK. Upravo glorifikaciju ove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM predstavlja bilbord postavljen u Čaglavici na kome piše “Sloboda ima ime – OVK”, navodi se u saopštenju Petra Petkovića, direktora Kancelarije za KiM.

Kako dodaje, svedoci smo prethodnih dana jedne vrste utrkivanja u radikalizmu i ekstremističkoj retorici na račun Srbije od strane albanskih političkih predstavnika.

pročitajte još

-Nažalost, iskustvo nas opominje da takve verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu, pa smo pored napada na porodičnu kuću Jovanovića svedočili i ispisivanju grafita OVK na porodičnom domu Krstovića u Goraždevcu i lomljenju srpske trobojke kod spomenika žrtvama. Da li najnoviji bilbord s poukom UČK poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije? Očekujem i zahtevam od međunarodnih predstavnika da osiguraju mir i bezbednost za sve Srbe i nealbance, posebno u bezbednosno osetljivim danima koji nam predstoje i dokažu i u praksi da je miran suživot na Kosovu i Metohiji moguć. Molim i Srbe, iako znam da im nije ni jednostavno ni lako, da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi, poručuje Petković u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike