Patrijarh Porfirije na kraju posete Crnoj Gori, zahvalio liderima Demokratskog fronta

05.09.2021

17:29 >> 17:52

0

Autor: 24sedam

Patrijarh Porfirije je u razgovoru pomenuo i to što su lideri DF-a podelili odgovornost sa Vladom u teškim momentima za državu i Crkvu

Patrijarh Porfirije na kraju posete Crnoj Gori, zahvalio liderima Demokratskog fronta
Copyright Printscreen/Facebook/DemokratskiFront

Patrijarh Porfirije se na današnjem zajedničkom ručku koji je upriličen u čast ustoličenja mitropolita Joanikija, zahvalio liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, prilikom susreta sa njima, na tome što su najtežim trenutcima bili uz Crkvu i doprineli da se čin ustoličenja dogodi na Cetinju.

Tokom razgovora bilo je reči o dešavanjima prethodnih dana.

Pročitajte još:

Patrijarh Porfirije Foto: Printscreen/Borba

Patrijarh Porfirije je u razgovoru pomenuo i to što su lideri DF-a podelili odgovornost sa Vladom u teškim momentima za državu i Crkvu.

Svečanim ručkom u čast ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, završena je i dvodnevna poseta patrijarha Porfirija Crnoj Gori.

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije, AP Photo/Risto Božović

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije su zajedno sa arhijerejima SPC i gostima iz pravoslavnih crkava u inostranstvu, danas svečano obeležili ustoličenje Joanikija, s obzirom da episkopi nisu mogli da se okupe na ceremoniji ustoličenja u manastiru na Cetinju.

Pročitajte još:

Podsetimo, ranije danas na pres konferenciji lideri DF-a su saopštili da im je premijer Krivokapić kasno sinoć saopštio da je posredi državni udar i da mu je potrebna podrška i pomoć, što su lideri DF-a nesebično pružili uprkos svim ranijim nesuglasicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike