Obradović o međustranačkom dijalogu: Nacrt sporazuma se očekuje do kraja juna

25.05.2021

13:59

0

Lider Dveri kaže da postoje dobre i problematične” tendencije u radu

Obradović o međustranačkom dijalogu: Nacrt sporazuma se očekuje do kraja juna
Copyright Boško Obradović, Tanjug/Rade Prelić

U Skupštini Srbije završen je drugi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, a lider Dveri Boško Obradović rekao je da nacrt sporazuma između vlasti i opozicije, imajući u vidu dogovorenu dinamiku, može da se očekuje do kraja juna.

Obradović je novinarima kazao da poštuje dogovor i da neće da izlazi u javnost sa detaljima dok ti razgovori, kako kaže, ne budu završeni, ali postoje načelne stvari koje nisu sporne.

pročitajte još

Kaže da postoje dobre i “problematične” tendencije u radu.

“Dobre je što imamo jasno preciziran dogovor da se razgovori, uključujući i sporazum, moraju završiti šest meseci pre sledećih izbora. Pozitivno je i to što se razgovori intenziviraju i održavaće se svake nedelje u Narodnoj skupštini”, rekao je lider Dveri.

Prema njegovim rečima, kao “neraščišćeno, ostaje političko pitanje, odnosno kada se i koji se izbori održavaju, i da li ostaje cenzus od tri odsto, da li se vraća na pet odsto, ili se možda uvodi stepenasti izborni prag”.

“Pošto znamo da predsednički i gradski izbori moraju biti, ako hoće da ih spoje u isti termin krajem marta ili početkom aprila, moje pitanje je da li će tada biti i vanredni parlamentarni, ili će biti pre toga, ili će biti posle toga”, rekao je Obradović i poručio da će nastaviti da insistira na tom pitanju.

Obradović je kazao da se u naredna četiri utorka razgovara o četiri teme i da mu to govori da se neki nacrt sporazuma, može očekivati do kraja juna.

“To je perspektiva koja je za mene prihvatljiva”, istakao je Obradović.

Inače današnjem sastanku, pored predsednika parlamenta Ivice Dačića, prisustvovali su i funkcioneri SNS Aleksandar Martinović i Dejan Ðurđević, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predsednik POKS-a Žika Gojković, predstavnik DSS Dejan Šulkić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike