Nove provokacije Đukanovića: Milo pozvao Krivokapića da osudi velikosrpsku politiku

04.09.2021

15:29 >> 15:34

0

Autor: I.Pavlović

Predsednik Crne Gore je istako da je neophodno da nepokolebljivo zaštite slobodu, suverenost i dostojanstvo

Nove provokacije Đukanovića: Milo pozvao Krivokapića da osudi velikosrpsku politiku
Copyright Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je sve građane i političke stranke na očuvanje mira prilikom ustoličenja mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

Pročitajte još:

– Pozivam sve građane, svih vera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo. Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda
– napisao je Đukanović na Tviteru.

 

On je pozvao i Krivokapića da već jednom, kako je naveo, “nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu”.

Protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS Mila Ðukanovića, blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera.

Protivnici ustoličenja od jutros protestuju na Cetinju, kada su srušili zaštitnu ogradu. Komite su kamenicama gađale policajce i ušli u tuču sa policajcima, a kordon je probijen. Policija nije upotrebila suzavac iako je napadnuta.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike