"Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji": Predsednik razgovarao sa Bogdanom Bukumirićem koji je pre 18 godina ranjen u Goraždevcu

18.08.2021

10:23

0

Autor: M. I.

Bogdan već godinama pokušava da se skući i kao predsednik Srbije verujem da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomognem, napisao je Vučić

"Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji": Predsednik razgovarao sa Bogdanom Bukumirićem koji je pre 18 godina ranjen u Goraždevcu
Copyright Printscreen/Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Bogdanom Bukumirićem kojeg su Albanci, pre 18 godina, nedaleko od Goraždevca, teško ranili, istovremeno ubivši dvojicu njegovih drugara Panteliju i Ivana, ubijeni su i ranjeni samo zato što su pripadali srpskom rodu.

Tada je petnaestogodišnji dečak Bogdan pogođen sa osam metaka, a Albanci i Međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin počinili.

pročitajte još:

I ne samo to, i zvanično su obustavili istragu i svaku potragu za onima koji su ubili i ranili srpsku decu.

– Bogdan već godinama pokušava da se skući i kao predsednik Srbije verujem da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomognem. Takođe, obećao sam Bogdanu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da dok su živi neće imati mira – naveo je predsednik Srbije.

– Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija – poručio je Vučić.

Podsetimo, Bogdan Bukumirić je 13. avgusta 2003. godine, kao petnaestogodišnjak, preživeo napad na Bistrici u Goraždevcu. Lekari su mu davali samo četiri odsto šanse da preživi, ali on je pobedio. Danas, 18 godina kasnije, on je suprug i otac. Ne oseća potrebu za osvetom, ali živi za dan kada će počinioci tog zločina da budu pronađeni i kažnjeni.

– Nastavio sam svoj život. Oženio sam se 2014. i ostvario se kao roditelj, imam dve ćerkice – Nikoliju i Anđelu, koje su mi najveći uspeh u životu. One mi daju snagu da nastavim dalje, ne dozvoljavaju mi da klonem duhom. Zbog njih pozitivno razmišljam i ne osećam potrebu za osvetom. Ali s druge strane ja sam jedan tužan čovek, zato što 18 godina čekam poziv iz međunarodne zajednice da mi kažu da je neko priveden, da će konačno da izađe pred sud da mu se sudi za zlodela koja je uradio. Moje rane i rane porodica poginulih to zaslužuju – rekao je Bogdan na godišnjicu zločina u Goraždevcu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike