Muče Dragicu iz Đakovice: Albanci joj ne daju mira, hoće da je isele po svaku cenu

08.07.2021

10:40 >> 13:55

0

Autor: A. B.

Jedanaest nevladinih organizacija sa teritorije opštine Đakovica je saopštilo da će vladi tzv. Kosova podneti peticiju putem koje će zahtevati njen odlaza

Muče Dragicu iz Đakovice: Albanci joj ne daju mira, hoće da je isele po svaku cenu
Copyright Dragica Gašić, Printscreen / Youtube

Političke provokacije su na svakom koraku na prostoru KiM, a ovog puta zadiru i u nečiji privatan život, bez ikakvog osnova.

Dragica Gašić se vratila u svoju Đakovicu, zbog čega je ta opština pokrenula postupak “zbog uzurpacije stana” – koji je njen.

Odmah nakon tog skandaloznog postupka albanske strane, reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

– Opština Đakovica je pokrenula protiv Dragice Gašić parnični postupak zbog navodne uzurpacije stana. To je još jedan pritisak na našu povratnicu da se iseli i to pitanje ću pokrenuti pred Miroslavom Lajčakom u Briselu – napisao je Petković.

To se i dogodilo za pregovaračkim stolom, ali je Petković obavestio javnost o nedoličnom ponašanju albanske strane u toku višesatnog sastanka.

– Mi smo odgovorili na sve ono na šta je trebalo da odgovorimo, vrlo argumentovano, snažno, i sa činjenicama, ni na jedno pitanje nismo ostali dužni da ne odgovorimo drugoj strani. Vidimo i danas, juče i prethodnih dana kako albanski političari na sva zvona govore o zločinima, o pitanju nestalih, a kada dođu u Brisel i kada konkretno treba da se odgovara na pitanje kako da to rešimo, kako da pronađemo sve nestale, nijednom rečju u prezentaciji Prištine nije pokrenuto to pitanje.

On je istakao da je neprihvatljivo da se ne pominju ZSO i sva druga pitanja koja je srpska delegacija pokrenula, navodeći nestale, interno raseljene, kao što je i Dragica Gašić iz Ðakovice.

Maltretiranje nesrećne Dragice nastavilo se u tom maniru, da joj je zabranjeno da stavi nova ulazna vrata, jer je za tako nešto “potrebna dozvola opštine”!?

Portparol Policije u Đakovici Nusret Đjurkaj rekao je da Policija nije dopustila Dragici Gašić da postavi vrata zbog neophodne dozvole i da se “u momentu kada je to želela da uradi, policija spontano našla na licu mesta”.

Iz Kancelarije gradonačelnika Đakovice nisu potvrdili a ni demantovali da su lokalne vlasti oduzele nova vrata kojima je Dragica Gašić planirala da zameni stara.

Jedanaest nevladinih organizacija sa teritorije opštine Đakovica je saopštilo da će Vladi Kosova podneti peticiju putem koje se zahteva odlazak Dragice Gašić iz Đakovice.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike