Milov ministar i bivši direktor policije predvode komite: Đukanovićeve udarne pesnice u prvim redovima (VIDEO)

04.09.2021

10:58 >> 13:40

0

Autor: I.Pavlović

Milov ministar i bivši direktor policije predvode komite: Đukanovićeve udarne pesnice u prvim redovima (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube, Radio Slobodna Evropa

Grupa građana koja protestuje protiv ustoličenja mitropolita Joanikija je pokušala da probije zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira.

Brzom reakcijom policije koja inače broji preko 1.800 pripadnika na ovom događaju, ponovo je upostavljena kontrola.

Pročitajte još:

Kako  nezvanično prenose crnogorski mediji, u prvim redovima među građanima je bivši direktor Uprave policije, a sadašnji savetnik Mila Đukanovića, predsednika države, Veselin Veljović i bivši ministar odbrane Predrag Bošković.

– Brzom reakcijom policije uspostavljena je kontrola. U toku su policijske mjere i radnje – rečeno je iz policije.

Zaštitne ograde postavljene su jutros na Dvorskom trgu, kao i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita Joanikija.

 

Kako javljaju lokalni mediji danas će na Cetinju biti prisutni i pripadnici Posebne jedinice policije, kao i pripdnici Sektora za borbu protiv kriminala i druge jedinice Uprave policije.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike