Lajčak završio posetu Prištini: Dijalog od ključne važnosti, EU i SAD očekuju da se uskoro nastavi proces

03.03.2021

14:11

0

Lajčak se oglasio i na Tviteru posle njegove posete Prištini

Lajčak završio posetu Prištini: Dijalog od ključne važnosti, EU i SAD očekuju da se uskoro nastavi proces
Copyright Youtube printscreen

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak završio je danas trodnevnu posetu Kosovu i istakao da EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga, kao i da mu je drago što je od lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija čuo da shvata značaj tih razgovora.

U saopštenju kancelarije EU u Prištini se navodi da je Lajčak detaljno izvestio Kurtija, koji je pobedio na dedavno održanim izborima, o napretku koji je postignut u razgovoru između Beograda i Prištine od jula 2020. godine.

-Gospodin Kurti i ja smo imali iskren i konstruktivan razgovor. Shvatam da će Kurtiju biti potrebno vreme da se upozna sa dijalogom i sporazumima. Evropska unija i SAD očekuju da se uskoro nastavi proces o obuhvatnoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Drago mi je što sam čuo od Kurtija da shvata značaj tih razgovora, poručio je Lajčak, a preneo Kosovo onlajn.

Lajčak se oglasio i na Tviteru posle njegove posete Prištini.

-Pre nego što sam napustio Prištinu, obavestio sam članice EU o mojoj poseti. Složili smo se da je dijalog od ključne važnosti za Kosovo i srpske napore na evropskom putu, ali i šta EU očekuje u nastavku, naveo je Lajčak na društvenoj mreži.

Predstavnik EU će posle Prištine posetiti Beograd i Podgoricu u sklopu posete regionu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike