Kisić Tepavčević o zabrani ulaska na Kosmet: "Moje profesorske obaveze iskorišćene u političke svrhe"

11.06.2021

13:36

0

Autor: M. I.

Ministarka kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama

Kisić Tepavčević o zabrani ulaska na Kosmet: "Moje profesorske obaveze iskorišćene u političke svrhe"
Copyright Darija Kisić Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kojoj su prištinske vlasti zabranile da poseti KiM u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta na KiM, izjavila je da je do sada nesmetano išla tim povodom na Kosovo i Metohiju, da je zahtev bio poslat na vreme i po svim važećim procedurama, ali da je Priština njene profesorske obaveze iskoristila u dnevno političke svrhe.

– Na ovaj način mi je onemogućeno da obavljam svoju profesorsku dužnost i radnu obavezu, a onemogućena mi je i sloboda kretanja – rekla je ona novinarima.

Kaže da je u prethodne tri školske godine držala nastavu na Medicinskom fakultetu na KiM po redovnoj dinamici, s tim što je prethodna školska godina bila organizovana onlajn.

pročitajte još:

– Međutim, sada je junski ispitni rok, koji je jedan od najvećih rokova koje studenti željno čekaju. Za danas je bio zakazan ispit na trećoj godini za studente medicine i sinoć nešto posle 22 sata dobijeno je obaveštenje, samo jedna rečenica bez ikakvog obrazloženja, da mi nije odobren ulazak na područje KiM – rekla je Kisić Tepavčević.

Na pitanje šta misli da je bio razlog zabrane, kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama i da je htela da ode isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije.

– Jako mi je žao što su prištinske institucije moje profesorske obaveze iskoristile u dnevno političke svrhe i što su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume – navela je Kisić Tepavčević.

Izvinila se studentima koji su danas čekali na ispit dodajući da svi znamo koliko su ispiti i njihovo odlaganje stresni za studente.

– Poručujem im da ostanu odgovorni, snažni i jaki, kakvi i jesu i da ćemo u narendiom periodu učiniti sve da se što pre vidimo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike