Iz Visokih Dečana o vandalizmu u Prištini: Studente podstakao gradonačelnik

11.06.2021

19:40

0

Autor: A.S.

Jutros su osvanuli uvredljivi grafiti na hramu u Prištini

Iz Visokih Dečana o vandalizmu u Prištini: Studente podstakao gradonačelnik
Copyright Profimedia

Na zidinama i vratima hrama Hrista Spasa u Prištini, osvanule su uvredljive poruke, dan nakon što je u toj crkvi, na Spasovdan, održana liturgija, prvi put posle 1998. godine.

Manastir Visoki Dečani smatra da je studente, koji su ispisali uvredljive grafite na hramu Hrista Spasa u Prištini, nakon što je u toj crkvi na Spasovdan održana liturgija, na takav čin ohrabrio gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

– Prema kosovskim albanskim medijima, čin vandalizma na srpskoj pravoslavnoj crkvi u centru Prištine, na kojoj su studenti aktivisti ispisali bogohulne grafite, podstaknuti su od gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija, bliskog političkog saradnika kosovskog premijera (Aljbina) Kurtija – navodi se u objavi na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

Pročitajte još:

Posle jučerašnje liturgije u nedovršenoj crkvi Hirsta Spasa u Prištini osvanuli su uvredljivi grafiti, među kojima i “Isus mrzi Srbe” na engleskom jeziku.

Liturgija u hramu Hrista Spasa u centru Prištine, koja je služena na praznik Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, bila je prva u tom hramu posle 1998. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike