I Francuska negirala da stoji iza non-pejpera o međusobnom priznanju Beograda i Prištine

27.04.2021

12:15 >> 12:16

0

Prištinska Koha objavila je da je u ponedeljak uveče primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska

I Francuska negirala da stoji iza non-pejpera o međusobnom priznanju Beograda i Prištine
Copyright Profimedia

Posle nemačke, i francuska ambasada u Prištini negirala je danas da stoji iza takozvanog “non-pejpera” po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati.

Kako je ambasada objavila na Tviteru, Francuska i Nemačka nisu izvor takozvanog francusko-nemačkog non-pejpera, koji je objavila prištinska Koha.

-U potpunosti podržavamo posredovanje EU i pozdravljamo napore koje je u tom pravcu uložio specijalni predstavnik zadužen za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, navela je ambasada na Tviteru.

Prištinska Koha objavila je danas da je u ponedeljak uveče primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska i koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

U “non-pejperu” se, pored toga da bi Beograd i Priština trebalo da se priznaju, navodi da bi bio stvoren autonomni okrug severno Kosovo, a da bi Srpska pravoslavna crkva imala privilegovan status, dok bi Beograd bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike