I Francuska negirala da stoji iza non-pejpera o međusobnom priznanju Beograda i Prištine

27.04.2021

14:15

0

Autor: I.K.

Izvor: Tanjug

Prištinska Koha objavila je da je u ponedeljak uveče primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska

Profimedia

Posle nemačke, i francuska ambasada u Prištini negirala je danas da stoji iza takozvanog “non-pejpera” po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati.

Kako je ambasada objavila na Tviteru, Francuska i Nemačka nisu izvor takozvanog francusko-nemačkog non-pejpera, koji je objavila prištinska Koha.

-U potpunosti podržavamo posredovanje EU i pozdravljamo napore koje je u tom pravcu uložio specijalni predstavnik zadužen za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, navela je ambasada na Tviteru.

Prištinska Koha objavila je danas da je u ponedeljak uveče primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska i koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

U “non-pejperu” se, pored toga da bi Beograd i Priština trebalo da se priznaju, navodi da bi bio stvoren autonomni okrug severno Kosovo, a da bi Srpska pravoslavna crkva imala privilegovan status, dok bi Beograd bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti