Hoti oštro o izjavi predsednika Vučića, reagovao Dačić: Priština širi laži

13.11.2020

07:28 >> 18:58

0

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija ne sme budućim generacijama ostaviti zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji

Hoti oštro o izjavi predsednika Vučića, reagovao Dačić: Priština širi laži
Copyright Profimedia

 

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti reagovao je na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija ne sme budućim generacijama ostaviti zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji.

Hoti je izjavio pak da ta izjava ne ide u prilog normalizaciji navodeći da je Kosovo posvećeno miru i stabilnosti u regionu i šire.

Rama: Srbija je izgubila rat

O kom ratu priča? Koji rat provocira Vučić? Srbija je izgubila rat. Kosovo je nezavisna i demokratska država. Jeste, Kosovo je činilo mnoge greške u diplomatskim odnosima i izgubilo teren, ali nema šanse za takvim nečim, te izjave su bezvredne”, rekao je Rama za  albanski Top čenel.

– Izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne idu u prilog normalizaciji odnosa dveju država, postizanju konačnog sporazuma i uzajamnog priznanja. One su u suprotnosti sa svim obavezama koje je Srbija preuzela, pod garancijama međunarodne zajednice, za trajni mir i ekonomski razvoj u regionu – napisao je sinoć Hoti na Fejsbuku.

Pročitajte još:

Trampov sin objavio sliku mape gde je Kosovo deo Srbije

Analitičari za 24sedam o kosovskom pitanju: Srbija je spremna na dogovor, ali treba da se nađe kompromisno rešenje

On kaže da kosovske vlasti ostaju posvećene svojoj konstruktivnoj ulozi za dobro mira, stabilnosti i prosperiteta čitavog regiona.

– Vlada očekuje da Evropska unija i NATO odgovore na ove provokacije. Vlada republike Kosovo nastaviće posvećenost što bržem članstvu zemlje u NATO, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim institucijama, kao dodatu vrednost za razvoj demokratije i mira u svetu – dodao je Hoti.

 

Na to je reagovao predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

– Dok ceo svet govori o suđenju u Hagu i zločinima OVK, kosovski zvaničnici se trude da svim silama iznose laži o Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću- rekao je Dačić sinoć za Kosovo onlajn.

– Tako i sada gnusno lažu o tome da Vučić preti novim ratovima. Upravo je suprotno, Vučić je pričao o potrebi da se radi na rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, a ne da ostane zamrznuti konflikt koji bi ostao večita pretnja – istakao je predsednik Skupštine.

Prema njegovim rečima, u Prištini očigledno zaboravljaju da je prošlo vreme lažnih vesti i prve ljubavi sa NATO i EU.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike