Haradinaj preti na Vaskrs: Ako Kosovo ne bude član UN i NATO, pridružićemo se Albaniji

01.05.2021

19:18 >> 19:34

0

Najnovije pretnje lidera Alijanse za budućnost Kosova još jednom pokazale nepoštovanje prema Srbima

Haradinaj preti na Vaskrs: Ako Kosovo ne bude član UN i NATO, pridružićemo se Albaniji
Copyright Profimedia

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da ako Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN i NATO, onda se mora ujediniti sa Albanijom, prenosi Reporteri.

On je ukazao da je Albanija članica NATO saveza i da bi i Kosovo trebalo da bude član zapadne vojne alijanse, prenosi Kosovo onlajn.

“Albanci nikada nisu bili bliže bezbednosnoj organizaciji, kao što je NATO. Albanija je u NATO i mi smo bliski NATO. Kosovo bi takođe trebalo o da bude u NATO. Ako Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN i članstvo u NATO moramo da se ujedinimo sa Albanijom “, rekao je on.

Popović: Haradinaj preti na Vaskrs

Najnovija pretnja Ramuša Haradinaja ujedinjenjem sa Albanijom još jednom je na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje albanske političke vrhuške u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti, ocenio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović.

“Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije. Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije, i po našem Ustavu i po međunarodnom pravu, a jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog“, rekao je Popović.

Pročitajte još:

On je naglasio da su hrišćani u danima uskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način.

“Pozivam i ovom prilikom političare u Prištini da se okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohije i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način“, poručio je Popović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike