Državni službenici ostaju bez poklona, nagrada i bonusa: Nacrt budžeta za 2021.

19.11.2020

10:27

0

Cilj je poboljšanje materijalnog položaja i uslova rada, kao i drugih primanja

Državni službenici ostaju bez poklona, nagrada i bonusa: Nacrt budžeta za 2021.
msp - Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U Nacrtu predloga budžeta za 2021, neće biti isplate božićnih, godišnjih i drugih vrsta nagrada i bonusa i primanja zaposlenih za direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava Republike Srbije, piše Kurir koji je imao uvid u dokument.

Nema poklona, bonusa i nagrada sledeće godine za zaposlene u javnom sektoru, čak ni božićnih i novogodišnjih, izričito se navodi u Nacrtu zakona o budžetu Srbije za sledeću godinu.

Kako se navodi, u 2021. godini neće se vršiti obračun i isplata poklona u novcu, božićnih, godišnjih i drugih vrsta nagrada i bonusa i primanja zaposlenih radi, kako se obrazlaže, poboljšanja materijalnog položaja i poboljšanja uslova rada, kao i drugih primanja, predviđenih posebnim i pojedinačnim kolektivnim ugovorima i drugim aktima za direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava Republike Srbije i korisnike sredstava organizacija za obavezno osiguranje. Izuzetak su jubilarne nagrade i novčane čestitke za decu zaposlenih.

– U 2021. ne mogu se isplaćivati zaposlenima kod korisnika budžetskih sredstava ni nagrade i bonusi koji prema međunarodnim kriterijumima predstavljaju nestandardne, odnosno netransparentne oblike nagrada i bonusa. Izuzetno, isplata nagrada i bonusa zaposlenima može se vršiti na osnovu odluke Vlade, navodi se u Nacrtu zakona o budžetu za 2021.

Istovremeno, država je već minimalizovala službena putovanja, te su već u rebalansu za ovu godinu oni skresani na svim nivoima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike