Direktan izlaz na auto-put: Otvorena petlja Batajnica, Vučić poručio - ovo život znači (FOTO)

07.04.2021

08:31 >> 11:53

0

Vučić je istakao da će ta petlja puno značiti građanima Batajnice, ali i Pazove i svih okolnih mesta, gde živi veliki broj ljudi

Direktan izlaz na auto-put: Otvorena petlja Batajnica, Vučić poručio - ovo život znači (FOTO)
Copyright Tanjug/Tanja Valić

Petlja Batajnica, kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Batajnica je tom petljom spojena sa autoputem za Novi Sad i obilaznicom oko Beograda.

Vučić je istakao da će ta petlja puno značiti građanima Batajnice, ali i Pazove i svih okolnih mesta, gde živi veliki broj ljudi.

Rekao je da će petlja Batajnica biti važna i za povezivanje sa logističkim centrom za intermodalni transport, što će doprineti razvoju i drugih infrastrukturnih projekata.

– Od auto-puteva i puteva svi građani moraju da imaju koristi. Ova petlja će im umnogome ubrzati kretanje i olakšati putovanja na koju god stranu da krenu, ova petlja znači život – kazao je predsednik.

Tanjug/Tanja Valić

– Ovo je važan dan za veliki deo Beograda, batajnicu, Zemun, Pazovu. Važno je da što pre gradimo Batajnički bulevar i što pre da odradimo eksproprijaciju. Ovo znači život, ovo su žile kucavice, ovo smanjuje troškove ljudima, ovo im povećava brzinu kretanja. Veoma sam ponosan na posao, brzo urađeno. Biće manje gužve i opterećenja, velika prilika je i za investitore. – Batajnica sama ima oko 25.000 stanovnika, sa okolinom dolazi do centara nekih okruga otprilike – kazao je predsednik.- naglasio je predsednik Vučić u obraćanju.

Vučić je naglasio da je taj projekat bio ugovore za 9,6 miliona evra, a da završen za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki investrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

Tanjug/Tanja Valić

-Nije čudo što je u aprilu pao sneg, nikad za menje para i pre roka nismo završili, a da imaju i sve dozvole -naglasio je Vučić.

 

Otvaranju petlje prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj.

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

Pročitajte još

Kada je 2015. godine otvoren prvi deo petlje Batajnica u okviru obilaznice oko Beograda, stanovnici Batajnice nisu mogli da se uključe na petlju već su morali da kruže zaobilaznim putevima, što je stvaralo gužve.

Posao na izgradnji Batajnicke petlje obavio je austrijski Štrabag, a ukupna vrednost investicije je oko devet miliona evra.

U okviru projekta Batajnički bulevar ide do raskrsnice sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog. Most u dužini od 222 metra ide preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu.

Batajnički bulevar ima i jedan vezni krak, koji ga povezuje sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3.

Inače, intermodalni terminal je strateški projekat vlade zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova.

Tu će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike