Mnogi obožavaju francuski doručak, ali njegova glavna namirnica, ne samo što goji, već je i izuzetno nezdrava

05.12.2022 | 05:41

Autor: Z.A.S.

Popularni francuski kroasan pravi se od belog brašna, a vitamine i dijetalna vlakna maltene ni ne sadrži

Copyright Freepik

Šta najviše volite da jedete za doručak? Dok su neki okrenuti ovsenim kašama, jajama i voću, sa druge strane, postoje i oni koji će ujutru najradije posetiti pekaru.

Međutim, nije svaki doručak isti i, naravno, nije svaki doručak podjednako zdrav. Naprotiv.

Primera rad, prema rečima nutricioniste, tradicionalni francuski doručak, koji mnogi naprosto obožavaju, može da doprinese nakupljanju sala i viška kilograma.

Pixabay
 

O čemu je reč?

Pa, naravno, o kroasanu! U pitanju je zapravo neuravnotežena namirnica sa visokim udelom ugljenih hidrata i kalorija.

Pre svega, kroasan se pravi od belog brašna, a uz kalorije, ugljene hidrate i zasićete masti, nema nikakvu hranljivu i energetsku vrednost.

U ovom doručku, procenat proteina je vrlo mali, dok minerale, vitamine i dijetalna vlakna maltene ni ne sadrži.

Pixabay
 

Dakle, prilično je jasno, da bi kroasas apsolutno trebalo da izbegavate, kako za doručak, tako i generalno.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam