Restoran u kome gost mora da upeca sebi večeru
10.09.2021 | 12:30 >> 12:33
Restorani lanca Zauo, što u prevodu znači sedi i pecaj, mogu se naći širom Japana
Uhvatite hranu, recite kako želite da bude pripremljena, a zatim jedite. Ovako bi se ukratko mogao opisati koncept potpuno jedinstvenog japanskog restorana „Zauo“.
Pročitajte još:
Kada uđete unutra, prvo što ćete primetiti, pored ogromnog prostora za sedenje u obliku čamca, jeste džinovski rezervoar nasred restorana. Unutra će biti najmanje deset vrsta riba, spremnih za ulov.
Tu počinje zabava. Restoran nautičke tematike nudi štapove za pecanje i mreže za sve goste kako bi ulovili svoju večeru.
Svakom gostu se dodeljuje pomoćnik, posebno nazvan „pratilac ribolova“. On će provesti sve kroz svoje ribolovno iskustvo: pričvrstiće mamac na svaki štap i pružiti smernice kada se udica zabaci u vodu. Osoblje pomaže u identifikaciji različitih riba u svakom rezervoaru, budući da svaki sadrži različite vrste ribe, kako bi se osiguralo da gost ulovi ribu koju je želeo. Konobari bodre ljude dok pecaju, bez obzira koliko to trajalo.
U „Zauu“ postoji stroga politika zabrane hvatanja i puštanja, što znači da gosti moraju pojesti ono što upecaju.
Kada uspete da ulovite ribu, kuvari će pripremiti obrok po vašoj želji.
Pročitajte još:
Ulov je uzbudljiv čin za sve goste, kaže portparol restorana, i dodaje da svaki put kada neko ulovi ribu, zaposleni su dužni da navijaju, pevaju i udaraju u bubanj.
Jedna stvar je sigurna, riba na tanjiru gosta uvek je sveža.