Od Italije do Australije: "Airbnb" otkriva pet najpopularnijih letnjih destinacija za mlađe od 30 godina, a noćenje ispod 100 evra

21.04.2023 | 20:09

Autor: K. O.

Možda i vi dobijete ideju za letovanje

Copyright Profimedia/Printscreen

Ne znamo koja je vaša destinacija iz snova, ali znamo koja su mesta zabeležila najveći rast broja rezervisanih noćenja u odnosu na prethodnu godinu. 

Od sunčanog sicilijanskog grada do prelepe države na jugoistoku Australije, ovo je pet najpopularnijih letnjih destinacija Airbnb-a za mlađe od 30 godina.

Da bi sačinila rangiranje, platforma za iznajmljivanje je identifikovala mesta koja su zabeležila najveći rast broja noćenja među gostima od 18 do 29 godina u poređenju sa 2022. i 2021. godinom. Airbnb je takođe ujedinio nekretnine sa najvećom željom za manje od 100 funti (110 evra) po noći na svakoj od ovih destinacija.

Među smeštajima za iznajmljivanje, postoji romantična soba u marokanskom stilu i australijsko 'eko-utočište' u oblasti koja ima 'koale koje žive ', ali i šik apartman sa beskonačnim bazenom...

Evo malo inspiracije kad sledeći put rešite da odvojite sredstva za neko lepo putovanje...

1. Marakeš, Maroko (71 evro)

Romantična dvokrevetna soba sa šarmantnim tradicionalnim nameštajem opisana kao savršen raj odakle možete istraživati Marakeš. Neko je ocenio i napisao - ne tražite drugo mesto za smeštaj u Marakešu. Bukirajte odmah i nećete zažaliti!

Printscreen/Airbnb
 

2. Palermo, Italija (81 evro)

Ovaj apartman je deo Lampedusa Palace kompleksa, nekadašnje kuće pisca Đuzepeja Tomasija di Lampeduse koji je napisao čuvenu novelu "Leopard". U cenu korišćenja ulazi i privatna bašta.

Printscreen/Airbnb
 

3. Puket, Tajland (48 evra)

Ovaj smeštaj je u apartmanskom bloku u gradu Kamala Bič na zapadnoj obali Puketa. Gosti imaju pristup beskonačnom bazenu tokom boravka.

"Sve je bilo kao sa slike - bilo je stvarno prelepo samo zakoračiti u bazen!" ostavio je kritiku Greg.

Profimedia
 

4. Kjoto, Japan (52 evra)

Gosti mogu rentirati sobu u delu koji je vekovima star. To je Machiya, tradicionalna drvena kuća koja je renovirana tako da je zadržala svoj nostalgični duh.

Printscreen/Airbnb
 

5. Viktorija, Australija (77)

Udobna svetla kuća koja je blizu plaže u gradu Rye. Savršeno mesto za beg od užurbane svakodnevnice.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam