Šminkeri dele svoje najbolje savete o pravilnom uklanjanju vodootporne maskare

27.03.2022 | 10:32

Skidanje vodootporne maskare ima posebna pravila, jer pune trepavice su uvek cilj

Copyright Profimedia

Da li vam jedna, dve ili čak tri trepavice ostanu na tupferu tokom rutinskog uklanjanja šminke?

Nažalost, jedan od najlakših načina da izgubite trepavice je uklanjanje maskare – obične ili vodootporne.

- Vodootporna maskara, iako ne šteti dok je nosite, zahteva strpljenje dok je uklanjate, jer brzo trljanje definitivno može oštetiti vaše trepavice - kaže Bina Kan, šminkerka. 

Takođe, može doći do iritacije, crvenila i svraba oko očiju.

Kako se bliži toplo vreme, tako se i sadržaj našeg nesesera sa šminkom menja, sve više razmišljamo o bjuti formulama kojima voda ne može ništa. Istovremeno, to podrazumeva i drugačiji način čišćenja lica i očiju.

Profimedia
 

Otporna na znoj, suze i vodu, vodootporna maskara je zvezda prolećne i letnje mejkap scene. Međutim, uveče je treba skinuti, a to nije tako jednostavno, tu klasične micelarne vode uglavnom ne pomažu. Ključno je koristiti ulje, odnosno formulu koja će rastopiti samu boju i teksturu maskare.

- Najbolji način je natopiti tupfer uljem i prisloniti ga na zatvoreno oko te lagano kliziti u smeru trepavice, kako biste lagano odstranili boju. Radite to na sporiji i nežan način, jer trepavice i oči su vrlo osetljivo mesto - savetuje američka šminkerka Bina Kan.

Tokom procesa treba malo pričekati, kako bi se boja skroz rastopila, jer trepavice su osetljive i ne bismo smeli da ih trljamo jer mogu krenuti da ispadaju. Agresivni pokreti nisu od pomoći kod skidanja vodootporne šminke, ona je postojana i to joj je svrha.

Unsplash
 

Kako biste bili  sigurni da nema ostataka, operite lice toplom vodom i sredstvom za čišćenje. Uverite se da su vam trepavice meke i da se slobodno kreću. Ako vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje ne ukloni u potpunosti ostatke maskare, očistite sve mrlje nakon pranja pamučnim štapićem natopljenim micelarnom vodom.

Odlična je za žurke i slične događaje, ne samo na suncu, već i uveče, kada je bitno da se sve zajedno ne rastopi.

Osim trepavica, osetljive su i oči same po sebi. Kožu na tom mestu treba negovati kremama sa visokim postotkom hidratacije, pa čak i ujutro pre nego što krenemo da se šminkamo.

Na taj način koža će bolje podnositi promene temperature, kao i šminku koju svakodnevno stavljamo.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/thezoereport