Mislite da poznajete svog psa? Veterinarka otkrila zašto vaši ljubimci zakopavaju slatkiše i hranu i šta zaista znači kada mašu repom

26.08.2022 | 07:22

Autor: Z.A.S.

A ni to što leže na leđima ne znači da uvek žele da ih mazite po stomaku

Copyright Profimedia

Svaki vlasnik smatra da najbolje poznaje svog ljubimca. Međutim, sudeći po rečima veterinarke Linde simon, postoji nekoliko mitova o psima u koje ljudi često veruju.

- Pre nego što su postali kućni ljubimci, divlji psi su zakopavali hranu da bi je imali za kasnije i da im je drugi psi ili grabljivci ne bi uzeli. To se sada ponavlja kod pripitomljenih pasa. Oni kriju svoje poslastice koje smatraju vrednima u strahu da će im biti oduzete - pojasnila je Simon.

Takođe, kaže dr Linda, ukoliko pas legne na leđa, to ne znači uvek da želite da mu češkate stomak.

Pixabay
 

- To zapravo može biti znak pokornosti i teskobe. Često ukazuje na to da je pas zabrinut. Obratite pažnju na govor tela i moći ćete bolje da procenite kako se pas oseća i šta ćete treba da uradite - dodala je ona.

Dr Simon ističe i da mahanje repom ne govori samo da je pas srećan.

- Ako maše repom, ali je u isto vreme napet ili nervozan, to je mogući znak teskobe ili čak agresije. Međutim, ako pas deluje mirno i opušteno dok maše repom, onda imate srećnog psa - zaključila je.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam