Saznajte ko je skloniji prevari - muškarci ili žene?

02.12.2023 | 13:33

Autor: K. B.

U ovom zanimljivom istraživanju koje je sproveo Youtube kanal "Simple Pickup", pokušano je rasvetliti pitanje vezano za tendenciju oba pola da varaju svoje partnere

Copyright Unsplash

Bez obzira na to što nije reč o naučnom istraživanju, anketa je pružila uvid o stavovima ljudi kada je reč o neveri.

Tokom video ankete, postavljeno je pitanje pripadnicima oba pola, a odgovori su bili prilično interesantni, praćeni i kratkim raspravama između pojedinih ispitanika koji su imali suprotne stavove.

Ispitanici su se složili u tome da oba pola imaju sklonost ka neveri. Muškarci su otvoreno priznali da imaju mogućnosti da prevare svoje partnerke, a neki su to čak i učinili više puta. Sa druge strane, žene su isto potvrdile da imaju sposobnost da budu sa bilo kojim muškarcem kad god to požele. Odatle je proistekao zaključak da i muškarci i žene veruju da je ženama znatno lakše da prevare svoje partnere, odnosno da im je jednostavnije uspostaviti kontakt s drugim muškarcem.

Profimedia
 

Jedna od ispitanica je dodala svoj komentar naglašavajući da ženama nije potrebno ništa više osim grudi i zadnjice kako bi privukle pažnju muškaraca, dok je muški ispitanik nadovezao dodatkom da muškarci moraju uložiti dodatan trud, održavati urednost, obrijati privatne delove i eventualno pokazati malo novca kako bi privukli pažnju devojaka, ali i pored toga, rezultat nije zagarantovan.

Ova mala video anketa ukazuje na subjektivne stavove i iskustva ispitanika, ali istovremeno postavlja pitanje o društvenim normama i očekivanjima vezanim za ponašanje u vezi.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam