Cveće je put do sreće: Sto za Uskrs pospite laticama

01.05.2021 | 17:19 >> 14:05

Autor: Z. A.

Trpeza za najradosniji hrišćanski praznik treba da bude puna cveća

Copyright Profimedia

Priredite svojoj porodici i gostima ukusna praznična jela, a ujedno ih očarajte kreativnim uskršnjim dekoracijama. Osim ukusno spremljene i lepo aranžirane hrane, veoma je bitno kako ćete postaviti sto.

Koristite voće, cveće i teme prolećne sezone. Budite sigurni da su stoni ukrasi čisti pre nego ih postavite u blizini namirnica. Napravite uskršnje dekoracije koje će dati poseban pečat prazničnom stolu.

Naručite ili napravite sveže cvetne aranžmane. Cveće je simbol proleća i Uskrsa. Stavite sveže rezano cveće u dekorativne vaze. Koristite jednostavnu dekoraciju kao centralnu tačku vašeg stola, a sveže latice cveća raspršite po stolu, prdlaže mojenterijer.rs.

Copyright Profimedia

Copyright mojenterijer.rs

Copyright mojenterijer.rs

Copyright mojenterijer.rs

 

Koristite bele ili pastelne sveće kako bi Uskrs bio što svečaniji. Postavite veliku dekorativnu činiju u centru vašeg stola i popunite je svežim voćem.
Rasporedite sveže zelenilo i latice cveća oko činije. Postavite male zeke latica.

Obratite pažnju na stolnjak i salvete. Uskadite ih sa ostatkom vaše dekoracije. Koristite prolećne printove, a salvete ukrasite prstenjem koje odražava prolećnu sezonu.

Posuđe od porcelana je odličan izbor. Može biti u jarkim bojama sa cvetnim motivima. Ukoliko je vaš stolnjak prošaran cvetovima, opredelite se za belo ili jednobojno posuđe.

Copyright mojenterijer.rs

Ne zaboravite da iznenadite vaše goste. Postavite mali poklon u svakom tanjiru na stolu. Uskršnje jaje sa inicijalima imena, ili male kesice ispunjene kandiranim bademima, voćem ili čokoladnim jajima.

Copyright mojenterijer.rs

Uživajte u praznicima i bogatoj prazničnoj trpezi.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: mojenterijer.rs