Kako pripremiti knedle za supu: Ovaj metod osigurava čvrstoću i mekoću bez raspadanja

07.04.2024 | 14:50

Autor: K. B.

Supa sa knedlama je omiljena mnogima, posebno deci

Copyright Profimedia

Ako vam se knedle raspadaju ili postanu tvrde, verovatno nije pravilno podešena gustina smese ili niste koristili odgovarajući odnos sastojaka. Otkrivamo tajnu savršenih knedli: dodajte prašak za pecivo kako biste postigli mekoću i lep oblik. Evo nekoliko korisnih saveta:

Profimedia
 

1. Dodajte prašak za pecivo da bi knedle bile vazdušaste i da bi lepo narasle, bez potrebe da smesa odstoji.

2. Kako biste izbegli prevelike knedle, stavljajte u supu samo pola kafene kašičice smese.

3. Pre nego što uzmete smesu za prvu knedlu, zagrejte kašičicu u supi kako se smesa ne bi zalepila za nju.

4. Za lepši oblik knedli, oblikujte smesu u kašičici tako da prvo dodiruje ivicu činije - na taj način knedle će imati pravilan oblik i biće glatke spolja.

5. Uvek spuštajte knedle u vrelu supu kako biste osigurali optimalan proces kuvanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam