Pire kao iz restorana: Tajne kulinarskih majstora za nebesku teksturu

09.08.2023 | 13:34

Autor: K. B.

Ovaj jednostavan, ali moćan trik, omogućiće vam da svaki zalogaj pirea bude prava poslastica za nepce

Copyright Profimedia

Svi smo svesni kako pire sa dodatkom mleka ima bogatiji ukus, međutim, profesionalni kuvari otkrivaju dodatne tajne koje čine njihov pire u restoranu još ukusnijim i nežnijim nego onaj koji pripremamo kod kuće. Jedna od tih tajni je otkrivena od strane ruske kulinarske blogerke Elene Golutsove.

Elena Golutsova je sa svojim bogatim iskustvom u svetu kuvanja podelila korisne trikove kako postići pire krompir koji je neodoljivo kremast. Nakon što skuvate krompir, ključno je da ga osušite i zatim ga pažljivo propasirate kroz sito. Nakon ovog koraka, dodajte vruće mleko, nikako hladno, i rastopljeni puter. Koristeći mikser, umutite sastojke u pireu. Rezultat ovog procesa će biti pire krompir koji je ne samo vazdušastiji, već će imati i svetliju boju, pružajući vam vrhunski doživljaj ukusa.

Profimedia
 

Zahvaljujući saznanjima profesionalnih kuvara poput Elene Golutsove, sada možete dostići nivo ukusa i teksture koji će se približiti onome što uživate u restoranima. Zato, sledeći put kad se odlučite za pripremu pirea krompira, ne zaboravite primeniti ovaj dragoceni savet koji će vašu kulinarsku veštinu podići na viši nivo.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam