Krofne svi obožavaju, ali ih mnogi izbegavaju jer su prepune ulja: Uz ova dva trika neće upiti ni kap prilikom prženja

10.05.2023 | 14:08

Autor: Z.A.S.

Omiljena poslastica, spolja hrskava, iznutra vazdušasta, a mnogo manje masna nego inače

Copyright Freepik

Teško da ćete naći osobu koja ne voli krofne, a to se posebno odnosi na one domaće kakve su davnih dana pravile naše bake.

Miris krofni nemoguće je ne osetiti već sa ulaznih vrata, a isto tako je teško pojesti samo jednu do dve. Još ako su prepune krema ili džema... milina!

Profimedia
 

Ipak, krofne imaju i jednu veliku manu - prže se u dosta ulja, pa budu i podosta masne, a svi znamo koliko su, kada se prže u ulju iznutra vazdušaste, a spolja hrskave, i da će, ukoliko ih budete pržili po receptu koji ne zahteva ulje, izgubiti šmek zbog kojeg ih toliko i volimo.

Srećom, postoje odlični trikovi zahvaljujući kojima krofne neće upiti mast i ne, nije reč o ubrusu.

Naime, pekarisu otkrili tajnu koju retko ko zna, a sve što vam je potrebno jesu prašak za pecivo ili soda bikarbona.

Šta je potrebno da uradim?

Ukoliko prašak za pecivo ili sodu bikarbonu dodate u testo, ono neće upiti ulje. Ono što je takođe jako bitno jeste da ulje bude dobro zagrejano, jer na taj način testo neće upiti višak.

Profimedia
 

Drugi trik podrazumeva da dodate alkohol u testo, jer ako u njega dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola, poput votke ili konjaka, dobićete savršen rezultat.

Ne samo da testo neće upiti ulje, već će biti i vazdušasto i mekano.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam