Improvizacija je njen najveći talenat: Na nedeljni jelovnik daje manje od 2.000 dinara, a tek da vidite koliko jela pripremi za taj novac

20.04.2023 | 15:12

Autor: Z.A.S.

Džun Ksi je džez kuvar, što podrazumeva da improvizuje od sastojaka koje poseduje

Copyright Freepik

Već dve godine više od milion ljudi putem "Jutjuba" ima priliku da prati emisiju "Budget Eats" iza koje stoji Džun Ksi.

Ova devojka je odrasla u Njujorku i nikada nije shvatila američki način kuvanja koji zahteva tačnost i preciznost.

- Roditelji su mi bili kineski imigranti: domaća kuhinja je podrazumevala da se samo isecka povrće, koje se zatim baci u vok sa uljem, začini solju i možda nekom vrstom začina i posluži se uz pirinač. Nije bilo dinstanja luka tačno sedam minuta. Kada je gotovo, gotovo je - objašnjava Džun.

S obzirom na to da Džun može da skuva bilo šta, u bilo kom trenutku i bez ikakvih uputstava, počela je da pronalazi načine da pojede nešto ukusno i to za manje od jednog dolara.

Ona u svojim videima pokazuje kako uopšte nije nemoguće jesti ukusna jela i to za malo novca, a u jednom od tutorijala se vidi kako je pripremla osam večera za dvoje i to za svega 15 dolara, što iznosi manje od 2.000 dinara.

Freepik
 

Inače, Džun je džez kuvar, što podrazumeva da improvizuje sa svojim sastojcima, pa tako neprestano jučerašnje večere pretvara u sutrašnji doručak. Međutim, mnoga jela koja ova devojka spremi su zapravo restoranskog kvaliteta i prepuna su neočekivanih kombinacija ukusa i svežih proizvoda.

Freepik
 

Ksi uspeva da kesicu povrća, koje je skoro užeglo, od svega jednog dolara, transformiše u sastojke gurmanskog izgleda koji bez problema mogu da se koriste tokom cele nedelje.

Na sve to, svoje veštine predstavlja kupujući namirnice u jednom od najskupljih gradova na svetu.

Freepik
 

- Mnogi ljudi su mi pisali govoreći: "Promenila si način na koji kuvam." Svaki sastojak se može tretirati na razne načine ako ste otvoreni za eksperimentisanje - tvrdi ona. Ksi kaže da je prvo pravilo štedljivog kuvanja uvek tražiti sniženje.

Freepik
 

- Samo držite oči otvorene za sve što je na rasprodaji i kupujte onoliko koliko možete da priuštite. Naći ćete načine za korišćenje tih stvari koje su na sniženju i ako ne znate kako da ih koristite, naučićete. Sve je to samo hrana i zamenljiva je. Jedina stvar kod koje ljudi greše jeste ta što uvek kupuju iste stvari. Ako znate da su pirinač, krompir i pasulj uvek jeftini, možda ćete nastaviti da ih kupujete ali će vam dosaditi. Kupujte različite sastojke u istom cenovnom rangu i samo ih isprobavajte.

Evo kako ona to radi:

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam