Za sve prave ljubitelje čokolade, ovo je kolač kom ne mogu odoleti. Idealna kombinacija prhkog testa i fine čokolade, daje čokoladnom tartu savršen balans ukusa. Od sada ne morate da ga jedete samo u poslastičarnicama i restoranima, napravite ga kod kuće i uživajte.
Sastojci:
Za testo:
- 125 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 250 g brašna
- 2 žumanca
- 2 kašike mleka
Za krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- soli na vrh noža
- 120 g maslaca
- 450 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
1. Izmešajte maslac, šećer i so, pa dodajte brašno i žumanca. Potom ulijte hladno mleko, umesite glatko testo i formirajte loptu. Obmotajte prijanjajucom folijom i stavite u frizider da odstoji 1 sat.
2. Potom ga razvucite prema veličini modle, pa vratite u frižider na sat vremena. Nakon toga pecite 15 minuta na 180 stepeni i vadite i ohladite.
3. Stavite slatku pavlaku, šecer i so da proključa. Čim provri, sklonite sa vatre i dodajte maslac i čokoladu. Mutite dok se lepo ne sjedini. Prohladite, umešajte malo hladnog mleka i mutite dok ne dobijete gladak krem. Krem preručite preko kore, protresite da se izravna i ostavite da se hladi oko dva sata na sobnoj temperaturi.
Ako želite pospite kakaom, možete pečenim lešnikom ili dekorisati crvenim voćem.
Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –
24sedam