Ceo život na pogrešan način kuvate testeninu: Ako želite da bude ukusnija nego ikad, pripremite je ovako

02.07.2022 | 12:11

Autor: D. R.

Testenina se ne kuva u vodi

Copyright Profimedia

Iako priprema testenine ne spada u teške kulinarske poduhvate, ipak uvek postoje cake zbog kojih će vaš obrok biti dosta lepši.

Testenina je uvek jednostavno rešenje za brze ručkove i večere. Ako joj dodate neki kompleksniji sos, može biti i vrhunsko predjelo, čak i za svečanije obroke. Ali i najbolji umak na svetu pada u vodu ako ga pomešate s loše skuvanom testeninom.

Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu.

Unsplash
 

Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/10/01/64c4e9aeb45738d81958cb9a/uhd/64c4e9aeb45738d81958cb9a.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb9a",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1589-689-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam